Gradski vozači trebaju dvaput razmisliti prije nego što kupe jednu vrstu automobila

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2021. u 13:39
FOTO: Pixabay

Područja u kojima dominiraju ta vozila su ona gdje su ceste najuže i gdje je najviše automobila parkirano na ulici, navodi institut i ističe da su standardna parkirna mjesta premala

Vozači u prenapučenim gradovima trebali bi dvaput razmisliti prije nego što kupe SUV, kaže čelnik britanske vozačke udruge.

“Trebali bi izabrati odgovarajuće vozilo za odgovarajuću vožnju”, rekao je Steve Gooding, prenosi BBC.

“Pravo je pitanje trebaju li gradski vozači za odlazak u trgovinu vozilo koje može prelaziti rijeke, njive ili ići uz brdo”.

Prema podacima o prodaji, upravo gradski vozači kupuju najviše SUV-a u Britaniji i najveći takvi automobili su baš u velikim gradovima.

Definiraju ih ekstremna veličina, perfomanse za vožnju po neravnom terenu, pogon na sva 4 kotača i povećana visina.

Ostali sudionici u prometu žale se na veličinu i zagađenje, posebno u vrijeme kada voze djecu u školu.

Trećina svih SUV-ova prodanih u Britaniji su registrirani u gradovima, najveći su u londonskim četvrtima Kensington, Chelsea, Hammersmith&Fulham i Westminster, a najpopularniji SUV je Lexus NX300, stoji u izvješću tink-tanka New Weather Institute.

Područja u kojima dominiraju ta vozila su ona gdje su ceste najuže i gdje je najviše automobila parkirano na ulici, navodi institut i ističe da su standardna parkirna mjesta premala za puno velikih SUV-ova.

Komentirajte prvi

New Report

Close