Genijalna ideja za vrućine: Uz pomoć ovog trika ohladite dom sa samo jednim ventilatorom

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2022. u 09:29
Foto: Unsplash

Iako će mnogi jednostavno uperiti ventilator u sebe kako bi se ohladili, postoje i drugi načini korištenja ventilatora koji su još učinkovitiji.

Vrući dani su ponovno pred nama pa je Jenn, ekološki osviještena kreatorica sadržaja na društvenim mrežama otkrila trik koji će vam pomoći da uz samo jedan ventilator učinkovito rashladite svoj dom, javlja Express.

Kako kaže, iako će mnogi jednostavno uperiti ventilator u sebe kako bi se ohladili, postoje i drugi načini korištenja ventilatora koji su još učinkovitiji.

“Kad je unutra vruće, a vani su temperature malo pale, otvorite prozore s obje strane kuće i usmjerite ventilator kroz prozor. Vrući zrak se ispuhuje ostavljajući prostor za ulazak hladnog zraka izvana.”, kaže Jen.

Jenin trik je posebno koristan noću kada vani temperatura padne. Međutim Jen napominje da ako je vani toplije nego unutra, ventilator usmjerite prema unutra.

Neki su predložili način da se Jenin trik učini još učinkovitijim. Jedan je predložio: “Otvorite prozore u donjem dijelu kuće na jednoj strani kuće, te potom prozore na suprotnoj strani s ventilatorom na katu. Toplina se diže i to će gurnuti vrući zrak prema gore i van.”

Posuda s ledom ili zaleđena boca

Stavite kantu leda ispred vašeg ventilatora, a kako zrak bude prelazio preko leda, postajat će još hladniji. Hladnoća od leda će se tada širiti po sobi pomoću vašeg ventilatora.

Ako kanta s ledom nije opcija, umjesto toga zamrznite vodu u boci i stavite je ispred ventilatora. Pokrijte ventilator vlažnom krpom i dopustite ovoj metodi da rashladi vašu sobu.

Komentirajte prvi

New Report

Close