FOTO: Zagreb ljeti intenzivno živi na otvorenom, provjerite što se sve nudi u kolovozu

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2021. u 15:10
FOTO: Press

Umjetnički projekt – „Art Park“ se, od prošle godine, održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom. Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju, izjavila je ovom prigodom Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Zagreb ljeti intenzivno živi na otvorenom pa se, tako, i ovog kolovoza, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, održavaju razna događanja na njegovim ulicama, trgovima i parkovima.

Uz street art projekte koji su već u tijeku, od 10. kolovoza svoje drugo izdanje ima „Festival umjetničkih zastavica“ – jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Umjetničke zastavice iz različitih dijelova svijeta izložit će se u užem centru Zagreba na sljedećim lokacijama: Trg bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve ulice), Zrinjevac, Europski trg i u Ulici A. Cesarca, a festival će trajati sve do 22. kolovoza.
Međunarodni, multimedijalni ulični festival „Cest is d’Best“ počinje 19. kolovoza te će do 22. kolovoza oživjeti gradske trgove i ulice. Ovaj festival njeguje zagrebački identitet, a ispunjen je performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događajima.

„TZGZ ove godine posebno podupire događanja na otvorenom koja na neinvazivan način uljepšavaju našu svakodnevicu. Istaknula bih umjetnički projekt „Okolo“ u kojemu će se moći uživati ovog ljeta treću godinu za redom, a čije je održavanje planirano od 20. do 30. kolovoza. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati ulice grada, a njihove umjetničke priče čekaju da ih otkrijete kroz ovu jedinstvenu umjetničku šetnju. „Okolo“ oživljava skrivene ulice Zagreba, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke grada te, tako, stvara svim posjetiteljima poseban doživljaj javnih gradskih prostora. Skrenula bih, isto tako, pažnju i na još jedan umjetnički projekt – „Art Park“ koji se, od prošle godine, održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom. Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju.“, izjavila je ovom prigodom Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Uz navedeno, kolovoz u Zagrebu donosi još brojna događanja kao što su: izložba Erwina Wurma „The Show“, 36. zagrebačko histrionsko ljeto, Mali piknik, Ljeto kod Tesle,…, a popis svih događanja, kao i najave za jesen, mogu se pronaći na stranicama TZGZ-a: www.infozagreb.hr. Podsjećamo, s obzirom na stalni porast dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu, TZGZ je, od travnja ove godine, osigurala vikend testiranja na COVID-19 u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Tako se svi oni koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, mogu uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom, a detaljnije informacije dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus. Ovime smo značajno olakšali boravak gostima u našem gradu te poslali poruku o Zagrebu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close