FOTO: Senzacija prkosi downsizingu!

Autor: Marina Biluš , 17. veljača 2021. u 08:18
FOTO: Porsche

Sirove strasti. U te se dvije riječi može sažeti senzacija koju je automobilskom svijetu jučer otkrio njemački Porsche.

Premijera sedme generacije njihove antologijske zvijeri – modela 911 GT3 utjelovila je viziju koja će kod istinskih ljubitelja automobila nakostriješiti sva čula.

„Old shool“ princip kostruiranja trkaćih automobila kojim Porsche downsizingu baca „rukavicu u lice“ dovoljno govori sam za sebe: Šest cilindara na 4.0 mašini čijih se 510 konja do stotke „propne“ za 3,4 sekunde uz fascinantnih 9000 RPM-a i opcijom ručnog mjenjača sa šest stupnjeva kojim se novi GT3 može potjerati do maksimalnih 320 kilometara na sat!

FOTO: Porsche

„Povezanost s trkaćim sportom vidljiva je u gotovo svim detaljima novog 911 GT3. Novost je ekran za stazu: Pritiskom gumba smanjuju se digitalni prikazi s lijeve i desne strane središnjeg tahometra koji broji do 10.000 okretaja, i to na informacije poput prikaza tlaka u gumama, tlaka ulja, temperature ulja, razine spremnika goriva i temperature vode koji su bitni za vožnju po trkaćoj stazi. Tu spadaju i optički asistent za mijenjanje brzina s trakama u boji, lijevo i desno od tahometra, kao i lampica za promjenu brzina koja dolazi iz moto sporta“, stoji u priopćenju kojim je Porsche jučer popratio svoju premijeru.

FOTO: Porsche

Komentirajte prvi

New Report

Close