FOTO: Izložba „Volim svoju županiju“ otvorena u Šibeniku

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2019. u 12:51
Foto: Press

Šibensko-kninska županija prvi je ovogodišnji domaćin putujuće izložbe „Volim svoju županiju“, a postav možete razgledati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

„Isticanjem i uvažavanjem jedinstvenosti svakog kutka Lijepe Naše možemo stvoriti neovisne i snažne županije po uzoru na razvijene europske regije, što je zajednička težnja svih hrvatskih županija“, istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Izložba najboljih od 3667 prijavljenih fotografija na ovogodišnji natječaj „Volim svoju županiju“ otvorena je u petak 17. svibnja u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku. Stručni žiri kojim je predsjedala naša fotografkinja Mare Milin odabrao je najbolje fotografije iz svake hrvatske županije koje će i ove godine obići mnoge krajeve Lijepe Naše.

„Veseli me što sam dio ovog projekta i što svake godine stiže sve više fotografija. Treću godinu sudjelujem u foto natječaju „Volim svoju županiju“ i drago mi je što sve više autora šalje fotografije na kojima su ljudi, jer upravo oni čine županije“, rekla je Milin.

Nagrade su se, kao i prošle godine, mogle osvojiti u dvije kategorije: najbolje fotografije prema odabiru stručnog žirija i fotografije koje su imale najviše glasova prikupljenih putem društvenih mreža. Prva tri mjesta, prema odabiru žirija, zauzeli su Božan Štambuk s fotografijom „Noć na Vidovoj gori“, zatim Ivan Kapović s fotografijom „Zjenica močvare“ te Matej Snopek s fotografijom „Lege“. Štambuk je dva sata čekao savršen trenutak kako bi nastala fotografija koja na kojoj sunce izlazi kroz oblake, mjesec obasjava maglu koja se spušta niz brdo Velo Koštilo prema Bolu, Zlatnom ratu i Hvaru, a uz mliječnu stazu koja dominira nebom, u desnom kraju fotografije kroz oblake „viri“ Jupiter, što pokazuje koliko je truda potrebno uložiti u dobru fotografiju.

Fotografije koje su ove godine prikupile najviše glasova na Facebooku su „Surovi Velebit“ Hrvoja Jurkovića i „Zaleđeni poluotok Sveti Petar u Makarskoj“ Matka Begovića.

Kao i prošle godine, najaktivniji su bili stanovnici Primorsko-goranske i Zadarske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close