Faggian prepušta Zadarski list građevinskoj tvrtki iz Soblinca?

Autor: Saša Paparella , 09. rujan 2014. u 22:00
A. Faggian, novi v.d. direktora izdavačke tvrtke RTD/ D. Marušić/PIXSELL

Za građevinare koji se i sami pokušavaju spasiti predstečajnom nagodbom, Faggian tvrdi da će preuzeti 1,5 mil. kuna duga prema Novom listu.

Nakon što je Neven Klarin, dosadašnji predsjednik uprave Zadarskog lista, preuzeo upravu riječkog Novog lista, vršitelj dužnosti direktora tvrtke RTD- koja izdaje taj dnevni list- postao je Albert Faggian, vlasnik zadarskih novina.

Faggian je osnivač tvrtke Andre, preko koje drži većinske udjele u Zadarskom listu i riječkom Novom listu. Također, vlasnik je Glasa Istre. "Ja sam sada direktor RTD-a, no ne znači da će duže tako ostati i ne zavaravam se da mogu iz Rijeke ili Pule operativno voditi poslove", izjavio je Faggian za zadarski istraživački portal MediaPress. "U tijeku su razgovori s potencijalnim ulagačima, dogovori s tvrtkom Dinos građenje iz Zagreba. Određeni dogovori su postignuti, a neki još nisu.

Razmatra se mogućnost da oni preuzmu 1,5 milijuna kuna duga koje Zadarski list ima prema Novom listu", rekao je Faggian. Tvrtka Dinos građenje iz Soblinca lani je imala oko 180.000 kuna prihoda, a zbog problema u poslovanju  ušla je u postupak predstečajne nagodbe. Navodno obavljaju neke građevinske poslove po Istri, što bi trebala biti veza sa Faggianom, no nejasno je kakvu poslovnu priliku vide u povezivanju s lokalnim zadarskim novinama. Tvrtke Glas Istre novine i Novi list također su u postupku predstečajne nagodbe, i to zbog  27,2 milijuna, odnosno 29,6 milijuna kuna duga. I Faggianova stožerna tvrtka Andre je u lošoj situaciji- u blokadi je još od siječnja 2014.

Zbog problema koje ima s medijima u svojem vlasništvu, Faggian će vjerojatno morati prodati neke od triju dnevnih novina iz vlastitog portfelja. Zadarski list nedavno je  raspisao natječaj za prijem petero novinara. Neki su već zaposleni, a među njima i Marina Vlakić, dugogodišnja glavna urednica Regionala i Voxa, tiskanih izdanja medijske kuće Vox, koji su u vlasništvu Rene Sinovčića. Iz takve kadrovske politike mogao bi se iščitati i eventualni zaokret u izdavačkoj politici Zadarskog lista, a možda i ime budućeg vlasnika.   

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dakle nevjerovatno je kako čovjek, gospodin (?) Faggian nemilice uništava nešto što je netko desetljećima stvarao, uspio je ono što nikakva politika nije uspjela, degradirati i dovesti na rub propasti Novi List, Glas Istre i Zadarski, stvarno “poduzetnički” uspjeh. Gospodin je obrnuti Mida sve što dotakne pretvara u govno, Puljanka, Brionka, ove novine i tako dalje i tako dalje i tako dalje……dokle pobogu???

Krasno. Sve divni i krasni ljudi, poslodavci i vlasnici. Boze cuvaj Hrvatsku!

New Report

Close