Evo što znače simboli na kremama za sunčanje

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2022. u 11:22
Foto: Pixabay

Možda niste svjesni da krema za sunčanje, baš kao i drugi kozmetički proizvodi, ima rok trajanja.

Sunce je jako i važno je zaštititi kožu od njegovog štetnog zračenja, stoga su kreme za sunčanje neizostavni dio ljetne svakodnevice, piše Klixba.

Stručnjaci su otkrili da biste trebali provjeriti jedan simbol na bočici kreme za sunčanje kako biste vidjeli štiti li ona vas i vašu djecu.

Možda niste svjesni da krema za sunčanje, baš kao i drugi kozmetički proizvodi, ima rok trajanja. To znači da ako joj je istekao rok upotrebe, možda neće djelovati učinkovito. Ali postoji brz način da to provjerite.

Na poleđini bočice s kremom nalazi se simbol koji otkriva kada joj ističe rok trajanja i kada više nije učinkovita u zaštiti od sunca.

Simbol prikazuje slovo M unutar kruga i broj koji pokazuje koliko mjeseci se proizvod nakon otvaranja može koristiti. Primjerice, 12M znači da kremu treba upotrijebiti u roku od 12 mjeseci od dana otvaranja, dok 18M znači da je treba upotrijebiti u roku od 18 mjeseci.

Kad aktivni sastojci u kremi za sunčanje prestanu djelovati, razgrađuju se i postaju neučinkoviti. Kreme kojima je istekao rok trajanja mogu uzrokovati alergijske reakcije, iritaciju ili svrbež.

Komentirajte prvi

New Report

Close