Elon Musk oslobođen u suđenju za klevetu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2019. u 10:19
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL

Vlasnik Tesle Elon Musk oslobođen je u petak u sudskom postupku za klevetu u Los Angelesu nakon objave na Twitteru u kojoj je u ljeto 2018. nazvao britanskog speleologa “pedofilom”.

Poroti je trebalo manje od sat vremena vijećanja da donese oslobađajuću presudu za milijardera rođenog u Južnoafričkoj Republici u medijski veoma praćenom slučaju u kojemu ga je Vernon Unsworth, Britanac optužio da je slanje njegove podmornice radi spašavanja djece iz potopljene špilje u Tajlandu bilo obična "reklama".

U 90-minutnom govoru na saveznom sudu u Los Angelesu Unsworthov je odvjetnik opisao Muska kao "milijardera tiranina" a svog klijenta kao čovjeka skromnog podrijetla čiji se život preokrenuo nakon njihove svađe koja se našla u središtu medijskih napisa. 

Vernon Unsworth je na sudu tražio odštetu od 190 milijuna dolara za klevetu.

Sve je počelo u ljeto 2018. kada je mušičavi poduzetnik poslao podmornicu koju je sam konstruirao kako bi pomogao u spašavanju djece iz špilje u Tajlandu.

Vernon Unsworth koji je sudjelovao u spašavanju nazvao je u razgovoru za CNN Muskovu misiju "reklamom". Rekao je da je podmornica beskorisna i da si je milijarder "moze gurnuti tamo gdje boli".

Vlasnik Tesle i SpaceX-a reagirao je na Twitteru nazvavši ga "pedofilom".

Elon Musk je nakon nekoliko dana obrisao objavu i ispričao se.

Unsworth je u srijedu rekao da je "ponižen i ocrnjen" do kraja života pošto ga je Musk "javno nazvao pedofilom".

Komentirajte prvi

New Report

Close