Elizabeta Gojan: ‘Damin gambit’ za mene je novi ispit koji prolazim ili ne!

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2013. u 16:23
Elizabeta Gojan (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Ova dugogodišnja novinarka i urednica na HRT-u, pomno bira svoje gošće te zajedno s njima dotične važne društvene i političke teme.

Emisija koja je zadnjih godina, vjerojatno, dobila najviše pohvala, i od strane struke, ali i strane gledatelja, jest Damin gambit, urednice i voditeljice Elizabete Gojan, piše portal Budi.in. Neobičnog, ali svakako intrigantnog naziva, emisija je to, koja bez obzira na relativno nepovoljan termin emitiranja (nedjeljom navečer), ima svoju vjernu publiku, ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavoj regiji.

Zasluga je to svakako pametnih i snažnih žena koje gostuju u 'Daminom gambitu' ali ponajviše urednice i voditeljice Elizabete Gojan. Ova dugogodišnja novinarka i urednica na HRT-u, pomno bira svoje gošće te zajedno s njima dotične važne društvene i političke teme. I Elizabeta to radi, kao i sve do sada, sa svojim prepoznatljivim stilom!

Prije nešto više od godinu dana počeli ste voditi i uređivati emisiju 'Damin gambit'. Za početak, je li ta (takva) emisija projekt kakav ste oduvijek željeli raditi?

Sigurno je najsličnije onom što želim raditi. Želim reći, nakon svega što sam u svojoj novinarskoj karijeri dugoj 25 godina radila, ovo je nova forma, novi izazov, za mene novi ispit koji prolazim ili ne!

Kako ste uspjeli uvjeriti svoje šefove da HRT-u treba emisija o ženama – pametnim ženama? Jeste li posve zadovoljni terminom emitiranja emisije?

Moram reći da je bilo lakše nego sam očekivala, to, kako vi kažete – “uvjeriti šefove da HRT-u trebaju i pametne žene”, hahaha…. Samim terminom, naravno, nisam prezadovoljna, mislim da bi petak u 'prime timeu' bio najbolji (svi smo vam mi TV-autori uvjereni da “zaslužujemo “ 'prime time'). No, ovaj nedjeljni termin “oko 21.40”, bolji je nego prošle sezone, kad smo kretali ponekad i oko 22.40.

Cijeli intervju pročitajte ovdje!

Komentirajte prvi

New Report

Close