Đumbir izbjegavajte u širokom luku ako imate jedno od ova četiri stanja

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2023. u 12:13
Foto: Pixabay

Dokazano je da upotreba đumbira poboljšava rad moždane funkcije, koncentracije i pamćenja.

Svima je jasno koliko je đumbir zdrav i koliki učinak ima na zdravlje organizma. Međutim, u pojedinim slučajevima ga ne bismo trebali konzumirati, piše B92.

Trudnoća 

Trudnice ne smiju koristiti đumbir jer on vrlo često može dovesti do kontrakcija.

Dijabetičari

Osobe koje imaju dijabetes moraju biti vrlo pažljivi kada je đumbir u pitanju. Znate li zašto? Zato što đumbir snižava šećer, te stoga vodite računa da ne snizite previše visinu šećere.

Lijekovi protiv zgrušavanja krvi

Đumbir izbjegavajte obavezno ako koristite lijekove protiv zgrušavanja krvi.

Žučni kamenac

Đumbir ne smiju koristiti osobe koje imaju žučne kamenac.

S obzirom na to da je đumbir i te kako djelotvoran i da potpomaže u liječenju brojnih stanja, možete ga konzumirati ako ne spadate u neku od prethodno navedenih grupa.

Posebnu pažnju treba posvetiti čaju od đumbira. Mnogi sastojci koji se nalaze unutar ove biljke posjeduju antiupalno svojstvo pa ga možete koristiti za liječenje bolesti, ali i kako biste se oslobodili bolova koji se pojavljuju u zglobovima i mišićima.

Foto: Pixabay

Dokazano je da upotreba đumbira poboljšava rad moždane funkcije, koncentracije i pamćenja. Osim toga, uz njegovu pomoć možete se riješiti i mučnina.

Za čaj od đumbira vam je potrebno sljedeće:

  • čaša vode
  • 5 kriški đumbirovog korijena
  •  žličica meda

Priprema:

U vodu stavite kriške oguljenog đumbira, ostavite ih da se kuhaju pet minuta, a nakon toga sklonite s vatre. U ohlađeni čaj dodajte med i počnite s konzumiranjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close