Domaćice upozoravaju: Evo kako da znate jeste li pretjerali s količinom deterdženta za rublje

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2023. u 12:37
Foto: Unsplash

S vremenom, ovaj proces prelazi u režim autopilota i periodično ima previše deterdženta u perilici

Ako pretjerujete, nemojte se iznenaditi zašto vaše svježe oprano rublje ne miriše na čisto… Najmanje od svega, ma koliko to bilo paradoksalno, domaćice početnice griješe s količinom praška za rublje, jer pažljivo prate uputstva na kutiji i izračunavaju količinu deterdženta koja ovisi i o broju prljavih stvari. Ali s vremenom, ovaj proces prelazi u režim autopilota i periodično ima previše deterdženta u perilici, piše B92.

Evo kako možete provjeriti jeste li pretjerali.

Odjeća je tvrda i ne tako ugodna na dodir. To se događa zato što u perilici nema dovoljno vode za količinu praha koju ste stavili. Zbog toga se ostaci ne ispiru, već se talože na stvarima.

U perilici se osjeti neugodan miris, koji ostaje na odjeći. Naslage sapuna u bubnju i crijevu su možda dovele do plijesni i bakterija.

Počinjete kihati i češete oči nakon što obučete opranu odjeću, ili vas svrbi koža. Ovo može biti alergijska reakcija tijela na prah koji je ostao na stvarima.

Odjeća u boji postaje manje svijetla. Ovo može biti slučaj ako deterdžent za rublje sadrži izbjeljivač. U propisanoj dozi ne utječe na boju, ali kada ga ima više od preporučenog, može je isprati.

Komentirajte prvi

New Report

Close