‘Dođite se cijepiti kod nas, dobit ćete besplatno piće’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2021. u 13:52
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

U čovjekovoj je prirodi da cijeni svakojake poticaje.

Jedan je bar u Tel Avivu, u suradnji s općinskim vlastima nedavno pokrenuo neuobičajen način rada: svi koji se ondje dođu cijepiti protiv covida, dobit će i besplatno piće.

Ponuđeni napitci su, naravno, zbog mjera predostrožnosti bezalkoholni.

Premda je dosad, po podacima ministarstva zdravstva, od 9, 3 milijuna stanovnika Izraela jednom dozom cjepiva protiv covida cijepljeno njih gotovo 50 posto, a 35 posto ih je primilo obje doze Pfizerova cjepiva, vlasti su se zabrinule da bi motivacija stanovnika postupno mogla oslabjeti i tako usporiti izraelske planove o ponovnom otvaranju gospodarstva.

Kako bi privukao lokalno stanovništvo da se odazove programu cijepljenja, gastropub Jenia iz Tel Aviva je, u suradnji s gradskim vlastima došao na zamisao da uz cjepivo ponudi i bezalkoholno piće.

U čovjekovoj je prirodi da cijeni svakojake poticaje, osobito kad su besplatni i ukusni pa je bar ponudio nešto što bi malo tko odbio.

“Pomislila sam da je uistinu dobra prilika doći u bar i istodobno se cijepiti, s obzirom na to da nisam imala ni vremena ni mogućnosti otići na neko drugo mjesto”, rekla je May Perez, jedna od onih koji su iskoristili primamljivu ponudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close