Priča o čovjeku koji je osvojio rekordni Eurojackpot

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2014. u 10:49
Foto: Robert Anić / Pixsell

Finska lutrija Veikkaus stupila je u kontakt s dobitnikom najvećeg jackpota svih vremena u igri Eurojackpot.

Finska lutrija Veikkaus stupila je u kontakt s dobitnikom najvećeg jackpota svih vremena u igri Eurojackpot vrijednog gotovo 466 milijuna kuna, stoji u priopćenju Hrvatske lutrije. Igrač starije životne dobi dobitak iz snova osvojio je igrajući putem interneta, a novac planira investirati. 

‘Treba oprezno investirati i slušati savjete stručnjaka. Tako veliki iznos ne treba ležati na običnom bankovnom računu’, kazao je sretni Finac koji živi u pokrajini Espoo. 

Kad se dobitnik prijavio na website finske lutrije u subotu navečer nakon povijesnog izvlačenja 12. rujna vidio je mali dobitak. Međutim, kad je pažljivije pogledao odigrane listiće, primijetio je da se jedna odigrana kombinacija u potpunosti podudara s dobitnom.

‘Prvo sam bio razočaran, sve dok nisam vidio drugi listić koji me gotovo natjerao da skačem od sreće. Uvijek uplatim dva listića sa šest odigranih kombinacija. Jedan sadrži brojeve koji su već sudjelovali u prethodnim izvlačenjima, a koje prilagodim svom sistemu. Drugi se sastoji od kombinacija koje igram u svakom kolu, ali uvijek promijenim dodatne brojeve’, kaže dobitnik i priznaje da te noći nije spavao.

Kako kaže, dao si je malo vremena da sabere dojmove prije nego što je dao priliku finskoj lutriji da mu čestita na ostvarenom dobitku. Lutrija Veikkaus se obvezala da neće objaviti nikakve informacije o vremenu i mjestu održavanja ceremonije. Dobitnik igra igre na sreću dugi niz godina. Nekad je bio redoviti igrač nogometne kladionice, a poslije se prebacio prvo na Loto, a zatim na Eurojackpot, koji je u posljednje vrijeme igrao sve češće i češće.

‘Mislim da većina ljudi smatra da kombinacija odigranih brojeva treba formirati određeni uzorak. Ja radije biram brojeve na takav način da oni ne čine nikakav uzorak ili grupu. Ako se čini da su dvadesetice ili tridesetice donekle prazne, možda dodam broj u tom području’, uz osmjeh kaže dobitnik.

Ogroman Jackpot osvojen je odigravanjem kombinacije sljedećih brojeva: 2, 9, 17, 25, 29 te dodatnih brojeva 3 i 5. 

Dobitnik je obrazložio svoju strategiju igre: ‘Pogodio sam jackpot kombinacijom brojeva koji su mi se svidjeli. Međutim, promijenio sam dodatne brojeve u 3 i 5 , što je nakraju ispao dobar potez. Pretpostavljam da sam ipak malo praznovjeran. Zato prepustim kompjuteru da odabere dio brojeva pa onda često promijenim neke od njih da bolje odgovaraju mom predosjećaju’.

Mladenački snovi o DKW-u

Kako kaže, da je dobio jackpot dok je još bio mlad, kupio bi auto, njemački DKW. Ovaj auto proizvodio se do sredine 6o-tih godina i u to vrijeme je imao legendarnu reputaciju u finskom moto sportu. Poslije je DKW pretvoren u Audi.

‘Dok sam bio mlađi sanjao sam o dobitku, želio sam usrećiti svoju obitelj. Tada bi bilo drugačije. Nastavljam igrati jer želim podržati nove dobitnike, sport i kulturu. Uvjeren sam da neću ponovo ostvariti dobitak poput ovoga’ kaže dobitnik i poručuje – možda treba proći puno vremena do ostvarivanja dobitka, ali u konačnici ipak uvijek netko dobije.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Finci i Nijemci prečesto dobivaju jackpot…češće od statističke mogućnosti ….provjerite regularnost izvlačenja i tehnologiju.

Tako veliki iznos mu je najbolje da uloži na HR burzi.
Jer ionako čovjeku nije stalo do novaca

Reklama Hrvatske lutrije otkrila je porijeklo dobitnika najvećih dobitaka Eurojackpot ..od strane Hrvata..
Svi su donekle poznati, jedino ime i prezime LIČANKE koja je osvojila preko 120 milijuna nije do sada poznato široj javnosti…..kud je stavila taj novac?

Treba oprezno investirati i slušati savjete stručnjaka. Tako veliki iznos ne treba ležati na običnom bankovnom računu

New Report

Close