Dnevno.hr mora RIZ-Odašiljačima isplatiti 225.000 kn

Autor: Saša Paparella , 30. studeni 2016. u 22:01
Utvrđeni dug je 7,7 milijuna kuna /web screenshot

Još 20-ak oklevetanih tužitelja čeka pravomoćnost presuda.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je prijedlog Michaela Ljubasa, vlasnika i direktora tvrtke Portal dnevno d.o.o za otvaranjem predstečajnog postupka zbog utvrđenog duga od 7,7 milijuna kuna.

Prijedlog je uslijedio nakon što se na Trgovačkom sudu u Zagrebu održala rasprava o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom. Upravo ovih dana Županijski sud u Zagrebu donio je  pravomoćnu presudu u korist RIZ-Odašiljača d.d. Zagreb, sada već pokojnog člana Uprave Društva Milića Bijelića te glavne sindikalne povjerenice Marine Glokević u postupku protiv Portal dnevno d.o.o., pokrenutog zbog klevete. Zbog teksta objavljenog pod naslovom 'KOS isisao 88 milijuna kuna iz RIZ-a', općinski je sud prethodno oštećenima dodijelio 225.000 kuna. Kako se sada navodi u obrazloženju presude, "utuženi članci objavljeni u tjedniku 7-Dnevno i na portalu Dnevno.hr sadrže niz neistinitih informacija a tužitelje se prikazuje kao osobe sklone kriminalu, koristoljublju i prevarama".

Na sudu su tužitelji rekli da je "jasno kako iza takvog pisanja ne stoji novinar koji želi profesionalno obavljati posao, već vlasnik Portala Dnevno d.o.o. Michael Ljubas koji je kupovao dionice RIZ-Odašiljača u cilju preuzimanja Društva zbog atraktivne lokacije". Portal Dnevno u zadnjih godinu i pol izgubio je 20-ak sudskih procesa pokrenutih zbog klevete. Posljednja u nizu tih nepravomoćnih presuda riješena je u korist Stjepana Mesića, prozvanog zbog navodne korupcije u slučaju Patria.

Komentirajte prvi

New Report

Close