Dermatolog otkrio: Pogrešno koristimo kremu za sunčanje – obratite pažnju na ovo

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2022. u 15:29
FOTO: Pixabay

Sezona sunčanja je u tijeku, pravo je vrijeme za razmislite koristite li pravilno kremu za sunčanje.

Kako se najbolje zaštititi od sunca? Koliko kreme je dovoljno, da li je nanijeti ponovno nakon kupanja, sve su to pitanja na koja često tražimo odgovore kada izgorimo na suncu ili neposredno prije sunčanja.

Preporučuje se nošenje odjeće i šešira što je više moguće i korištenje kreme za sunčanje širokog spektra.

“Ako ste neko vrijeme u moru ili se znojite, ponovno nanesite svakih nekoliko sati i najbolje bi bilo da ostanete pod suncobranom kada možete da ne biste bili direktno na suncu”, ističe Dr Lawrence Green, dermatolog i klinički profesor dermatologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta George Washington, piše Healthline.

Green dalje predlaže korištenje krema ili losiona za zaštitu od sunca, a ne sprejeva zbog praktičnih razloga.

“Kada koristite sprej, veliki dio odlazi u zrak, a ne na kožu, tako da imate manje zaštite nego što mislite. Također vam mogu ostaviti neujednačenu zaštitu ako ih ne utrljate u potpunosti”, objašnjava.

Smatra se da je količina krema koju treba nanijeti jednaka jednoj do dvije ping-pong loptice na područja izložena suncu.

“Ne zaboravite na osjetljiva područja, kao što su lice, uši, zadnji dio vrata i vrhovi stopala, ili teško dostupna mjesta poput leđa”, kaže dermatolog.

Komentirajte prvi

New Report

Close