Danijel Koletić pokušava smijeniti Aleksandru Kolarić

Autor: Saša Paparella , 03. prosinac 2014. u 14:29
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Direktor i vlasnik tvrtke Apriori komunikacije traži smjenu aktualne predsjednice HUOJ-a koja navodno “kroz političke poruke javnosti šalje krivu percepciju”.

Izborno povjerenstvo Hrvatske udduge za odnose s javnošću održat će u četvrtak navečer sjednicu na kojoj će se doznati tko će ubuduće voditi Hrvatsku udruga za odnose s javnošću (HUOJ)- dosadašnja predsjednica Aleksandra Kolarić ili njen izazivač Danijel Koletić, direktor tvrtke Apriori komunikacije. Koletića smo pitali zašto se odlučio kandidirati, odnosno što zamjera aktualnoj šefici cehovske udruge.   

“Sadašnja predsjednica je dozvolila sebi, možda i u dobroj namjeri ali ne razmišljajući previše, da kroz političke poruke javnosti šalje krivu percepciju te da se umjesto o HUOJ-u ovdje radi o sljedbenicima nekih političkih opcija. Zahtijevao sam njezinu smjenu iz osnovnog razloga što je dozvolila da u opticaj pusti Pravilnik s nedostacima, kako je i izborna komisija na moju žalbu dala očitovanje. Siguran sam da je Aleksandra Kolarić napravila i mnogo dobrih stvari ali da je u nekim koracima zaboravila da postoje stručnjaci, pravnici, odvjetnici koji su se trebali angažirati po određenim pitanjima”, kaže Koletić.

Tvrdi da se HUOJ susreće sa situacijom apatije u kojoj “članovi postaju pasivni promatrači i zbog radnih pozicija si ne mogu dozvoliti kritičko postupanje. Nekima se neda, neki ne žele javno govoriti niti davati pozitivne kritike što nije dobro za napredak same udruge”.

Loša percepcija struke

Kada biste napravili analizu tko dodjeljuje nagrade, tko predaje na HUOJ-evim konferencijama, tko sjedi po različitim tijelima odbora, došli bi do zaključka da je to jedna te ista skupina ljudi, kaže Koletić.

“Percepcija struke nije onakva kakva ona zaslužuje biti. Znanje hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću je konkurentno u svjetskim razmjerima. Predsjednici i direktori uprava u većini slučajeva ne vide u nama osobe koje im na neki način kreiraju i spašavaju poslovni ugled već smo tamo prisutni kao pojedinci ili manji odjeli. U javnoj upravi se ne gleda stručnost ljudi nego politička pripadnost a zbog nekih agencija imamo status financijskog inžinjeringa. Jedina pozitivna stvar se odvija na području edukacije. Mediji nas nedovoljno percipiraju a uloga stručnjaka za odnose s javnošću je zahtjevnija u današnje vrijeme nego što to netko može uopće zamisliti”, napominje Koletić.

Odljev članstva

“Bojim se da bi, zbog našeg mentaliteta, moglo doći i do određenog odljeva članstva. Moj cilj neće biti nikoga prozivati već pokušati ujediniti ljude koji rade u najutjecajnijoj struci u svijetu. Potrebno je stvoriti pravne akte koji će logički biti povezani, pozicionirati hrvatsko znanje na međunarodnu scenu i probuditi hrvatsku javnost, kako bi shvatili da odnosi s javnošću predstavljaju ključ uspjeha”, zaključio je Koletić.

Komentar Aleksandre Kolarić

'Nabacivanje blatom bez dokaza'

“Smatram da se komunikacija stručnjaka za odnose s javnošću, nikada pa tako niti tijekom izbora za vodstvo HUOJ-a, ne može zasnivati na netočnostima, napadima na osobnoj razini i nabacivanju blatom kroz neistinite optužbe, bez ijednog dokaza. Takva komunikacija nije u skladu s etičkim načelima naše struke. Stoga izjave i postupke g. Koletića neću posebno komentirati kao što to nisam činila niti do sada, a takav sadržaj i stil komunikacije su mi neprihvatljivi”, rekla nam je Aleksandra Kolarić.

Komentirajte prvi

New Report

Close