Četiri sjajna trika uz čiju pomoć ćete se riješiti prašine na sobnim biljkama

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2022. u 08:28
FOTO: Pixabay

Pranje kućnog bilja u kadi najjednostavnije je, no pritom je važno zaštititi zemlju biljke.

Prašina koja se nakuplja na listovima biljaka rezultat je prljavog zraka prostorije, tvrdi lushhome.com te navodi nekoliko savjeta kako se što jednostavnije riješiti prašine s vaših omiljenih dekoracija.

Pranje

Pranje kućnog bilja u kadi najjednostavnije je, no pritom je važno zaštititi zemlju biljke. Zemlju stoga prekrijte folijom, a zatim operite listove. Biljku nakon toga ostavite u kadi da se ocijedi, a potom je lagano protresite kako bi se riješili viška vode s listova. Isto možete učiniti i pod slavinom.

Koristite raspršivač 

Osim što je raspršivač odličan alat s pomoću kojeg ćete biljci pružiti dovoljno vlage, on je i odličan način kako biljku brzo očistiti od prašine.

Čistač prašine

Osim čistača prašine uvijek možete uzeti i običnu krpicu ili spužvu s kojom ćete lagano prijeći preko listova biljke.

Kiša

Ukoliko je dovoljno toplo, sobnu biljku možete iznijeti na kišu i ostaviti da ona počisti biljku za vas. Ipak pripazite, neke biljke nisu ljubitelji tuširanja, a među njih spadaju one sa šiljastim listovima.  Osim pranja biljke, potrebno je izvaditi otpalo lišće iz posude jer ono može sadržavati bakterije koje će joj naštetiti. Također, redovitim pregledavanjem zemlje pripazite kako je ne bi napale različite bube, a moguće ih je uočiti i prilikom pranja u kadi, prenosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close