Certifikat EAC samo za članove HURA-e

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 03. veljača 2013. u 22:00
Certifikat će biti priznat u cijeloj Europi/FOTOLIA

Kroz 25-30 online predavanja polaznici uče o strategijama komuniciranja s naglaskom na oglašavanje.

Na hrvatskom tržištu pojavio se još jedan certificirani program za učenje o  strategijama komuniciranja s posebnim naglaskom na oglašavanje.

Ime mu je Europski oglašivački certifikat (EAC), a  dio je programa Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje (EACA) koji se provodi  uz potporu Europske komisije. Namijenjen je isključivo mladima koji počinju raditi u komunikacijskim agencijama ili imaju do dvije godine radnog iskustva, a cijeli program učenja provodi se on line. Prednost programa jest to što su predavanja besplatna, a polaganje ispita kojim se stječe certifikat  plaća se 220 eura. Međutim, certifikat mogu dobiti samo članovi Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) jer je domaće udruženje članica EACA."Zadaća HURA-e, kao nacionalnog strukovnog udruženja, uključuje brigu za podizanje strukovnih standarda što podrazumijeva i edukaciju i ulaganje u izobrazbu mladih kadrova. Strukovno certificiranje agencijskih početnika putem EAC programa, jedna je od inicijativa koja će pomoći budućem napretku tržišta", objašnjavaju.

Do sada je u program uključeno 17 Hrvata koji bi ispit za certifikat trebali polagati 18. travnja u Zagrebu. Naime, ispit se za razliku od predavanja ne provodi online. Kroz 25-30 sati prolazi se kroz teme o oglašavanju i komunikaciji, upoznavanju klijentova poslovanja, klijentov kreativni i medijski brief, kreativnost i kreativni razvoj, razumijevanje medijskih kanala te realizacija kreativnih ideja. Nakon odslušanih sati i položenog ispita, polaznici bi trebali dobiti papir koji će, kako tvrde u HURA-i,  biti priznat u cijeloj Europi. Inače, program se provodi od 2004. godine, kada je prvi put pokrenut na Institute of Practitioners in Advertising (IPA) u Britaniji. Od tada je 20% oglašivačke industrije Velike Britanije pristupilo polaganju ispita kojim se stječe certifikat. 

Komentirajte prvi

New Report

Close