Business Insider: Bellabeat ima najbolji pametni nakit

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2021. u 22:00
Foto: PD

Leaf Urban u obliku lista može se nositi kao narukvica, ogrlica ili broš, a nudi pregršt funkcija.

Bellabeatov Leaf Urban proglašen je najboljim komadom pametnog nakita u cjelini od strane američkog portala Business Insider, specijaliziranog za financijske i poslovne vijesti, čiji su novinari testirali pametan nakit. Naime, njihovi su stručnjaci testirajući puno pametnog nakita koji se može naći na tržištu utvrdili da je Bellabeatov Leaf Urban usavršeni spoj tehnologije i modernog dizajna nakita.

U pitanju je komad pametnog nakita u obliku lista, može se nositi kao narukvica, ogrlica ili broš, ne ometa korisnicu dodatnim ekranom, baterija mu traje do šest mjeseci i uz to može pratiti aktivnost, razinu stresa, hidriranje, menstrualni ciklus, meditacije i spavanje korisnice. Bežično se povezuje s mobilnom aplikacijom koja nudi i audio i video sadržaj koji je kreiran u suradnji s vrhunskim wellness instruktorima.

Inače, Bellabeat, koji su osnovali Hrvat Sandro Mur i Slovenka Urška Sršen, a sjedište ima u San Franciscu u Kaliforniji, od svog osnutka stvara inovativne proizvode koji pomažu ženama da lakše prate, upravljaju i poboljšavaju svoje cjelokupno zdravlje i opće stanje. Njihova aplikacija Bellabeat Wellness Coach prva je takve vrste koja koristi tehnologiju posebno prilagođenu ženama. Zadnje značajno pojačanje u Bellabeatu bio je Jeppe Christiansen, svjetski poznati stručnjak u investicijskim i poslovnim krugovima koji je dio tima od lanjskog prosinca. Tada su iz Bellabeata naglasili kako će se Christiansen fokusirati na pozicioniranje Bellabeata kao podatkovne firme i pomoći im da napravi ključne suradnje s farmaceutskom i healthcare industrijom, gdje vide ogroman potencijal zbog podataka kojima raspolaže. Svojedobno je tvrtka bila prvi hrvatski startup koji je uspio ući u Y Combinator, najpoznatiji američki akcelerator, a onda i osigurao nekoliko višemilijunskih dolarskih investicija od jakih američkih ulagača.

Komentirajte prvi

New Report

Close