Bitna je i boja: Upale li vam se ove lampice u autu, smjesta se javite u servis

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2021. u 10:28
FOTO: Pixabay

Sve crvene lampice znače da bi ste se trebali što prije zaustaviti. Sa žutom ili drugim bojama obično možete nastaviti voziti, ali ne uvijek.

Lampice u automobilima indikatori su stanja koja nisu poželjna a mogu biti i opasna. Uključe li se crvene lampice odmah stanite i probajte se posavjetovati s mehaničarom. No, i neke žute lampice signaliziraju opasna stanja, koja ukazuju na smanjenu funkcionalnost važnih sigurnosnih dijelova vozila.

Ako se lampica upozorenja za zračni jastuk upali, trebali biste što prije ugovoriti sastanak u servisu. Jer, prema Tüv Südu, može se dogoditi da se jedan ili više zračnih jastuka više ne aktiviraju u nesreći.

Kad jedna od komponenata zračnih jastuka više ne radi kako treba, lampica se upali. Indikator zračnog jastuka možete prepoznati po simbolu osobe koja ima sigurnosni pojas i napuhani zračni jastuk, a kada upalite kontakt vozila, kontrolna lampica bi se trebala ugasiti nakon nekoliko sekundi.

Kao što Tüv Süd nadalje objašnjava, uvijek možete nastaviti voziti kad je lampica upaljena ali trebali biste zatražiti da najbliža servisna radionica pregleda zračne jastuke, piše Revija HAK.

Komentirajte prvi

New Report

Close