Aminessovo Vergal maslinovo ulje ponovno među najboljima na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2024. u 14:21
Maslinik Vergal Novigrad

Na ovom prestižnom natjecanju, najvećem i najcjenjenijem po pitanju kvalitete maslinovih ulja, ove godine analizirano je ukupno 1244 uzoraka iz 28 zemalja.

Maslinovo ulje novigradske turističke kompanije Aminess proglašeno je među najboljima na svijetu. Na natjecanju The New York International Olive Oil Competition ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Blend prvi put osvojilo je zlatnu medalju. Prethodnih godina na istom natjecanju zlato je pet puta osvojilo ulje Vergal Frantoio, a ulje Vergal Leccino izborilo je jednu zlatnu medalju.

Na ovom prestižnom natjecanju, najvećem i najcjenjenijem po pitanju kvalitete maslinovih ulja, ove godine analizirano je ukupno 1244 uzoraka iz 28 zemalja. Hrvatska je na natjecanju sudjelovala s čak 97 uzoraka ulja, čiju kvalitetu je ispitivao tim od 21 stručnjaka.

Kvaliteti Vergal ulja pogoduje blizina mora, koja pospješuje razvoj ploda masline, a zbog spomenutih faktora Aminess već dugi niz godina u svojim maslinicima uspješno uzgaja visokokvalitetna ulja sorti Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica.

Ovogodišnja medalja ukupno je sedma za Vergal, koji se ovakvim priznanjima etablirao kao prepoznatljiv brend na tržištu visokokvalitetnih ulja, za što potvrde stižu sa svih strana. Naime, Vergal se već 10 godina nalazi u elitnom odabiru Flos Olei, pouzdanom i cijenjenom vodiču za maslinova ulja iz cijelog svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close