13 znakova koji pokazuju da ste pametniji od prosjeka

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2016. u 14:58
Foto: Thinkstock

Znanstvenici su otkrili zajednička obilježja osoba s višim kvocijentom inteligencije.

Osobe s višim kvocijentom inteligencije imaju neka zajednička obilježja, a analizom velike količine podataka znanstvenici su izdvojili ona koja se najčešće ponavljaju. Imajte na umu da se inteligencija često mjeri testovima koje mnogi kritiziraju te takvi testovi nisu pokazatelj kreativnosti i uspješnosti pojedinca, piše Express.hr

Znate svirati glazbeni instrument

Znanstvenici tvrde da glazba potiče razvoj mozga na više načina. Mnoge studije pokazale su da djeca koja uče svirati od malih nogu postižu bolje rezultate na testovima inteligencije. 

Najstarije ste dijete

Jedna studija je otkrila da je najstarije dijete u obitelji obično najpametnije, no to nema veze s genetikom. Norveški znanstvenici su proveli istraživanje na oko 250.000 osoba starih između 18 i 19 godina koja je pokazala da u prosjeku prvorođeno dijete ima IQ 102, sljedeće dijete 100, a treće dijete u obitelji 99. 

"Studija je pokazala da prvorođeno dijete ima malo viši kvocijent inteligencije od mlađeg brata ili sestre. Razlika je stvarno mala, radi se o tek tri boda. No, genetika nema veze s tim, stvar je do odnosa roditelja i djece, odnosno njihovog odnosa s prvorođenim djetetom", rekao je jedan od stručnjak koji je radio na ovom istraživanju.

Cijelokupnu listu pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

14. sudjelovao si u demostracijama za kurikularnu reformu

https://www.instagram.com/explore/tags/trgbanajelacica/

New Report

Close