Zvečevo prodalo dio poslovanja i mijenja strategiju: JAP 1921 preuzima imovinu, radnike, nekretnine…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. rujan 2021. u 15:55
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zvečevo će se sada fokusirati na segment čokolade.

Konditorska kompanija Zvečevo u četvrtak je izvijestila da je potpisala ugovor o prodaji svog poslovanja s jakim alkoholnim pićima zagrebačkom JAP-u 1921, tvrtki povezanoj s distributerom Alca Zagreb.

JAP 1921 preuzima imovinu, radnike, nekretnine, prava intelektualnog vlasništva i drugo, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi, u kojoj cijena transkacije nije navedena.

Inače, glavna skupština Zvečeva je 20. kolovoza dala suglasnost na taj ugovor. Tada su iz Zvečeva izvijestili da je do dogovora s kupcem došlo u cilju nastavka postupka financijskog restrukturiranja te požečke tvrtke, nakon što je kupac potvrdio svoju namjeru zadržavanja svih radnih mjesta te održavanja proizvodnje u Požegi.

Zvečevo će se sada fokusirati na segment čokolade, dok će sredstva ostvarena ovom transakcijom biti iskorištena za dovršetak financijskog restrukturiranja društva, navodi se u današnjoj objavi.

Inače, ta je kompanija u prvih šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s gubitkom od 3,57 milijuna kuna, nasuprot dobitku od 3,09 milijuna u istom razdoblju lani.

Ukupni prihodi pritom su joj dosegnuli 46,96 milijuna kuna ili 1,79 posto više nego lani, dok su ukupni rashodi dosegnuli 50,5 milijuna kuna odnosno bili su 17,4 posto veći.

Komentirajte prvi

New Report

Close