Zagreb za 110 milijuna kuna dobiva novi kampus, najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Hrvatskoj dosad

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. kolovoz 2021. u 09:41
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jedan od suosnivača i član Uprave Algebre Hrvoje Balen objašnjava da je Algebra jako narasla i da joj je nužan vlastiti prostor kako bi bili još kvalitetniji i fleksibilniji te imali neke mogućnosti koje dosad nisu imali. 

Zagreb će na proljeće iduće godine biti bogatiji za još jedan obrazovni kampus jer će, uz državni koji gradi Sveučilište u Zagrebu, dobiti i kampus najveće privatne obrazovne institucije u Hrvatskoj – Algebre, piše u četvrtak Jutarnji list.

S investicijom od oko 110 milijuna kuna, riječ je o najvećem privatnom ulaganju u obrazovanje u Hrvatskoj dosad.

Površina kampusa, smještenog kilometar od Zapadnog kolodvora, je 12.292 četvornih metara. Proteže se na šest nadzemnih etaža, ima jednu podzemnu i dodatno, najnižu, etažu s podzemnom garažom. U kampus će useliti 12.000 Algebrinih polaznika i studenata, od kojih kampus odjednom može primiti njih 1140. Tamo će u budućnosti raditi 200 zaposlenika, od kojih 160 stalno zaposlenih, a povremeno će ju koristiti još 400 vanjskih stručnjaka Algebre.

Jedan od suosnivača i član Uprave Algebre Hrvoje Balen objašnjava da je Algebra jako narasla i da joj je nužan vlastiti prostor kako bi bili još kvalitetniji i fleksibilniji te imali neke mogućnosti koje dosad nisu imali.

Pojašnjava da mu je jasno da se u vrijeme pandemije i razvoja online obrazovanja može činiti da lokacija za obrazovne institucije više nije važna. No, njima se pokazalo suprotno. “Jako ulažemo u online ponudu studiranja i obrazovanja, tako da će novi kampus nuditi mogućnost hibridnog obrazovanja. Međutim, posljednjih godina imamo sve više stranih studenata koji dolaze u Zagreb fizički studirati k nama, iako ne moraju, odnosno jako je puno dostupnih online programa”, kaže Balen.

Pojašnjava da su odlučili sagraditi kampus kako bi na njemu okupili različite profile studenata i polaznika te povezali sve aktivnosti s lokacija po gradu. “Naš kampus je zamišljen da bude sve u jednom: od predavanja, vježbi i labosa, preko studija za snimanja i coworking prostora, pa sve do Algebra Laba. U Hrvatskoj je jedini sličan prostor Nacionalna sveučilišna knjižnica, gdje se studenti okupljaju da bi zajednički radili i učili. No, u njoj nisu svi drugi obrazovni sadržaji, kao ni kapaciteti koje ćemo mi ponuditi, i upravo tu sinergiju digitalnih profesionalaca i mladih ljudi vidimo kao glavnu prednost novog kampusa”, kazao je Balen za Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close