U moru loših ima i dobrih vijesti: Škver u Kraljevici popunili brodovi

Autor: Poslovni.hr , 01. svibanj 2020. u 10:26
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Čak četiri Jadrolinijina broda trenutačno su u škveru; katamaran »Adriana«, trajekti »Mate Balota« i »Laslovo«, a otprije je i »Sveti Juraj« na kojemu su nešto opsežniji radovi.

Nakon ožujskog reza, paralize, neizvjesnosti i bojazni što nose idući mjeseci, u Dalmontovom brodogradilištu ovih dana imaju slatku brigu gdje vezati sve brodove koji su im stigli na remont, piše Novi list.

Čak četiri Jadrolinijina broda trenutačno su u škveru; katamaran »Adriana«, trajekti »Mate Balota« i »Laslovo«, a još otprije par mjeseci tu je i »Sveti Juraj« na kojemu su nešto opsežniji zahvati u pitanju.

Danas bi s dokovanja u »Viktoru Lencu« trebao stići i novonabavljeni trajekt »Faros«, a u idućim danima iz lošinjskog doka i trajekt »Cres«. Na redovnom remontu su i dvije ribarice »Beli i »Nebeski«, a tu je i »Galeb« na čijoj se obnovi i pretvaranju u zamišljeni brod-muzej također radi.

Da stvari ipak nisu toliko crne kao što je to izgledalo kad je pandemija koronavirusom bila u punom galopu, potvrdio je i vlasnik Dalmonta Ivan Ivić.

Ako ništa drugo, faktor neizvjesnosti sada je ipak manji, konture postkoronovskog poslovanja, kakvog-takvog, ipak se blago naziru.

Ivić napominje kako još uvijek ne rade punim kapacitetom, negdje su na 75 posto, a i prilično je izgledno da će prihodi, kad se budu zbrajali na kraju ovog drugog kvartala, biti manji za oko 30 posto.

Odrađuju se samo redovni i nužni remonti, ništa povrh toga, ali je dobro da posla trenutačno ima, a najave su da će se u kraljevičkom škveru nešto »vrtjeti« i u svibnju i lipnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close