Telemach je na tržište izbacio ‘svoj’ pametni telefon

Autor: Tanja Ivančić , 21. rujan 2023. u 08:33
Adrian Ježina

Kako je kazao Adrian Ježina, Telemach Hrvatska je u uzlaznoj putanji po pitanju svih parametara.

Ne bi li ojačali tržišnu utakmicu i potaknuli korištenje 5G mreže, Telemach je na tržište izbacio ‘svoj’ pametni telefon, kojeg je predstavio predsjednik uprave Adrian Ježina na događanju održanom u srijedu u Zagrebu. Uz telefon dolaze nove udvostručene tarife, neovisno o ugovornoj obvezi. Dakle, oni koji već imaju ugovorene tarife dobit će dvostruko više podatkovnog prometa automatizmom, pojasnio je Ježina i dodao kako se  radi se o trajnoj pogodnosti za sve nove i postojeće korisnike, uz iste cijene.

Kada se radi o trenutačnoj pokrivenosti 5G mrežama, iz Telemacha tvrde: 50 posto populacije surfa po brzinama od 1Gbps-a. A da bi potakli korištenje tih mreža, odlučili su se za vlastiti model android smartfona osmišljen u suradnji sa kineskim ZTE-om, te vjeruju da će cijena i tarife biti mamac za nove korisnike, jer kako je uvjerava Damir Vrsaljković, izvršni direktor razvoja proizvoda, radi se izvrsnom omjeru pristupačnosti i kvalitete.

Inače, kako je kazao Adrian Ježina, Telemach Hrvatska je u uzlaznoj putanji po pitanju svih parametara, te pri tom podsjetio da je kompanija dosad uložila i planira uložiti ukupno 500 milijuna eura do kraja ove godine u razvoj infrastrukture. U to su uključena dosadašnja ulaganja, poput ulaganja u frekvencijski spektar te kupnja Optima Telekoma. Ulaganja u mrežnu infrastrukturu nastavljaju se kroz novo petogodišnje razdoblje u kojem Telemach planira uložiti oko 226 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu i to do 2028. godine. Time optikom Telemach planira dosegnuti više od 500 tisuća kućanstava u pet godina, naglašeno je na predstavljanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close