Supernova Grupa nastavlja sa širenjem poslovanja: Preuzimaju čak 6 shopping centara

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2021. u 09:47
Foto: Press

Supernova Grupa u Hrvatskoj posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura.

Nakon što je prošle godine ušla na rumunjsko tržište kupnjom trgovačkog centra Jupiter u Pitestiju, austrijska Supernova Grupa nastavlja sa širenjem akvizicijom šest trgovačkih centara Cora, koji su u vlasništvu Louis Delhaize i Galimmo grupe. Supernova Grupa, jedna od vodećih kompanija za nekretnine s fokusom na visokokvalitetne maloprodajne prostore u srednjoj i istočnoj Europi, planira modernizirati trgovačke centre na ekskluzivnim lokacijama u Bukureštu, Bacăuu, Constanti i Drobeti tijekom sljedećih godina te ih dodati u svoj portfelj vodećih centara vrhunskih performansi.

Šest novih centara, Bukurešt Cora Alexandriei, Bukurešt Cora Lujerului te Bukurešt Cora Pantelimon, Cora Bacău, Cora Brătianu i Cora Drobeta Turnu Severin, ukupne veličine od 140.000 četvornih metara, postat će dio Supernova Grupe dok će Cora zadržati svoj poslovni model hipermarketa te rumunjskim potrošačima i dalje pružati širok raspon usluga i proizvoda, kako offline tako i online.

Trgovački centar Jupiter u Pitestiju, čijom je kupnjom kompanija ušla na rumunjsko tržište u studenom 2020. godine, prostire se na više od 45.000 četvornih metara, ima 1.700 parkirnih mjesta te preko 90 trgovina, a njegova cjelokupna obnova započela je prije nekoliko mjeseci.

Supernova Grupa u Hrvatskoj posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Grupacija u Hrvatskoj upravlja trgovačkim centrima pod brandom Supernova (Supernova  Zagreb Buzin, Supernova Garden Mall, Supernova Colosseum, Supernova Slavonski Brod, Supernova Zadar, Supernova Šibenik, Supernova Koprivnica, Supernova Sisak East, Supernova Sisak West, Supernova Varaždin, Supernova Karlovac, Supernova Požega) te trgovačkim centrima Cvjetni, Centar Kaptol i Branimir mingle mall.

Centar Kaptol u završnoj je fazi rekonstrukcije i modernizacije prostora s kojom je krenuo prije dvije godine kada je austrijska Grupa u njega uložila 15 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close