Rajićev PharmaS kupio Fidifarm od Atlantica, preuzeli i zaposlenike

Autor: Marija Crnjak , 30. listopad 2019. u 14:05
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Atlantic Grupa prodajom Fidifarma nastavlja sa strategijom dezinvestiranja non-core segmenata poslovanja.

PharmaS Grupa u vlasništvu Luke Rajića današnjim ugovorom od Atlantic grupe kupila je tvrtku Fidifarm, u čijem je vlasništvu brend dodataka prehrani Dietpharm. Kako su objavili danas iz Atlantica, PharmaS će, osim cjelokupnog portfelja i zaposlenika Fidifarma, preuzeti i Multivitu, regionalni brend dodataka prehrani u vlasništvu Atlantic Grupe, čiji je proizvod Multivita vitamin C lider u segmentu vitamina C u šumećoj formi na ruskom tržištu. Fidifarm je u 2018. godini ostvario prihod od prodaje u visini od 70 milijuna kuna, dok je Multivita u istom periodu uprihodila oko trideset milijuna kuna. Zaključenje transakcije očekuje se krajem godine, a iznos kupoprodaje nije objavljen.

„Atlantic Grupa prodajom Fidifarma nastavlja sa strategijom dezinvestiranja non-core segmenata poslovanja. Riječ je o uspješnoj kompaniji s kvalitetnim brendovima koji s dodatnim fokusom imaju još veći potencijal rasta. U PharmaS-u smo našli partnera koji prepoznaje i vrijednost brenda Dietpharm i ljudi koji iza njega stoje, kao i prostor za dodatni razvoj poslovanja, što nas čini iznimno zadovoljnima ovom transakcijom. Atlantic Grupa nastavlja s fokusom na razvoj svojih glavnih kategorija, s potrošačem u središtu svih poslovnih aktivnosti“, istaknula je potpredsjednica Atlantic Grupe za Poslovni razvoj i strategiju Lada Tedeschi Fiorio.

„Izuzetno nam je drago što će se uspješnoj priči razvoja PharmaS-a pridružiti i brendovi Dietpharm i Multivita. Vrijednost brenda Dietpharm desetljećima je poznata u Hrvatskoj i regiji te predstavlja fokus našeg budućeg razvoja. Vjerujemo da ćemo predanim radom s timom iz Fidifarma još više ojačati snagu ovog portfelja. Ovom akvizicijom osnažuje se položaj PharmaS-a na tržištu regije unutar Consumer Health Care poslovanja, čime pokazujemo usmjerenost kompanije prema obama našim programima, receptnom i bezreceptnom. PharmaS će se i dalje voditi strategijom koja će se fokusirati na inovativne formule u razvoju svojih proizvoda“, komentirao je predsjednik Uprave PharmaS Grupe Jerko Jakšić.

Kako je poznato, Atlantic od početka prošle godine implementira strategiju fokusa na svoje glavne kategorije i brendove, daljnji razvoj internacionalizacije poslovanja s fokusom na brendove koji su dokazali međunarodni potencijal. Uz glavne kategorije roba široke potrošnje koje čine kava, pića, delikatesni namazi te slatki i slani snack, kompanija fokus također usmjerava na daljnji rast i razvoj distribucije kao važne poluge poslovanja, te ljekarničkog lanca Farmacia. 

PharmaS Grupa je danas druga po veličini generička kompanija u hrvatskom bolničkom poslovanju, prošle je godine ojačala svoj receptni portfelj akvizicijom hrvatske podružnice Ciple, a ove godine zaokružuje 10 godina poslovanja. U bezreceptnom segmentu 2018. godinu je obilježilo otvaranje ruskog tržišta i prodaja od preko 2 milijuna pakiranja proizvoda iz vlastitog razvoja (ProBalans i ProBalans baby). Ove je godine PharmaS zaključio globalni ugovor s američkom kompanijom Abbott za izvoz portfelja u preko 60 zemalja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Rajiću vrati pare.

New Report

Close