Pozivaju se tvrtke da pomognu u sanaciji štete od potresa

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2020. u 17:33
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Svi koji imaju potrebne strojeve i opremu mogu se javiti HGK-u ili nadležnom ministarstvu.

Dva velika potresa koja su pogodila Petrinju i Sisak prouzročila su velika oštećenja i ostavila porušene gradove, stoga Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pozivaju sve tvrtke koje imaju potrebnu mehanizaciju da se stave na raspolaganje i pomognu stradalim sugrađanima.

Trenutno je najpotrebnija pomoć oko raščišćavanja ruševina, a tu mogu pomoći svi koji imaju kamione, utovarivače i druge strojeve. Tvrtke koje su voljne svoje resurse staviti na raspolaganje, mogu se javiti Odjelu graditeljstva HGK (tel: 01 460 6707, 01 460 6747) ili Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (tel: 01/3782 143, 01/3782 445).

„U ovom teškom trenutku svi smo svjesni kako reakcija mora biti brza i konkretna pa apeliramo na sve da ulože svoje resurse i vrijeme kako bi pomogli našim sugrađanima“, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Apel za pomoć uputili su i iz HUP-a

“U ovim teškim trenucima, kojima smo svi svjedočili, suosjećamo s našim sugrađanima koji su posebno pogođeni današnjim razornim potresom. Svatko od vas zasigurno ima barem jednog prijatelja, djelatnika, sezonskog zaposlenika, člana obitelji, partnera ili kupce iz Petrinje i Siska. Možda ste tijekom studija dijelili klupe s nekim iz tog samozatajnog kraja Hrvatske? Surađivali s tvrtkama iz ovog nekad moćnog industrijskog središta Hrvatske? Vrlo vjerojatno je netko od tih ljudi ili član njegove/njezine obitelji danas nastradao u potresu.

HUP je stoga odlučio prikupiti donacije za pomoć svim građanima Siska, Petrinje i okolnih mjesta kojima je potres oštetio domove i imovinu. Pokažimo da HUP čine poduzetnici i poslodavci velikog srca, koji brinu o pojedincima i o najsiromašnijim dijelovima Hrvatske. Pomozimo svi zajedno ljudima koji su kroz povijest uvijek i bezrezervno bili spremni podnijeti najteže terete za sve nas ostale”, poručili su iz HUP-a.

Svi koji žele donirati i na taj način pomoći mogu to učiniti uplatom na račun:

Hrvatska udruga poslodavaca

Radnička cesta 52, Zagreb

Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, Zagreb

IBAN: HR7123400091510359955

Poziv na broj: OIB tvrtke

Opis: donacija HUP potres

Sredstva koja prikupe bit će uručena onima najpotrebitijima stoga unaprijed zahvaljuju svima koji doniraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close