Potpredsjednik Vlade Zdravko Marić posjetio sjedište M+ Grupe

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2019. u 18:08
Foto: Press

„Primjer M+ Grupe dokazuje interes institucionalnih ulagača za ulaganje u nove kompanije s dobrim potencijalom za rast“, izjavio je Marić.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić posjetio je sjedište M+ Grupe. S godišnjim prihodom većim od 30 milijuna eura i 2200 zaposlenih, M+ Grupa spada u vodeće regionalne tvrtke s područja izdvajanja poslovnih procesa i upravljanja odnosa s korisnicima.

M+ Grupa je početkom ove godine uspješno izdala nove redovne dionice, privukavši više institucionalnih ulagača, među kojima i sva četiri obvezna mirovinska fonda. Dionice M+ Grupe u međuvremenu su uvrštene i na Zagrebačku burzu pod imenom Meritus ulaganja d.d. i oznakom MRUL.

Vodstvo M+ Grupe upoznalo je ministra Marića s poslovanjem i timom koji stoji iza uspjeha te kompanije u vlasništvu privatnih i institucionalnih ulagača. Njene usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u regiji jugoistočne Europe, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je povodom posjeta: „Danas sam u M+ Grupi imao priliku upoznati kompaniju koja je u samo 12 godina prošla put od osnutka do ulaska u elitno društvo kompanija listanih na Zagrebačkoj burzi, a u protekle tri godine ostvarila je rast od preko 140%. Iako je hrvatsko tržište kapitala suočeno s dugogodišnjom stagnacijom, nadam se da ćemo u budućnosti vidjeti više domaćih tvrtki koje će sredstva za daljnji rast i razvoj potražiti na tržištu kapitala kao M+ Grupa. Njihov primjer je pokazao da institucionalni ulagači znaju prepoznati rezultate i viziju novih brzorastućih kompanija. Stanje na tržištu kapitala iznimno je važno za poduzetnike koji su u potražnji za kapitalom, kao i za cijelo nacionalno gospodarstvo zbog uravnoteženosti izvora financiranja. Mali i srednji poduzetnici su pokretači, ne samo hrvatske, već i europske ekonomije. Bez obzira na činjenicu da su bankovni krediti i nadalje dominantan izvor financiranja, inovativna trgovačka društva, kao i start up-ovi zasigurno trebaju raznovrsne izvore financiranja koji uključuju i financiranje na tržištu kapitala. U tom smislu nije nevažan i doprinos države. S naše strane potrebno je kontinuirano raditi na poticanju poduzetništva i inovacija, a istodobno na pojednostavljenju procedura, odnosno na administrativnom i poreznom rasterećenju čiji je četvrti krug u tijeku.“.

COO M+ Grupe Tomislav Glavaš izjavio je: „Velika nam je čast da smo danas imali priliku ugostiti potpredsjednika Vlade i upoznati ga s našom tvrtkom i timom. Želimo naglasiti da je M+ Grupa mlada tvrtka, kako po uspješnom 12-ogodišnjem poslovanju, tako i po svome timu. Naime, prosjek dobi naših zaposlenika je manji od 32 godine. Poznato je da Hrvatska i Europa imaju najvećih problema sa zapošljavanjem mlađih od 29, a kod nas je čak i Uprava iznimno mlada. Upravo je ta mladost naša velika vrijednost i jamstvo razvitka i rasta u budućnosti. Zbog toga nam je iznimno drago da je poslovna i stručna javnost u Hrvatskoj to prepoznala. Naše poslovanje može se opisati i na način da M+ Grupa globalno izvozi konkurentne usluge i istovremeno zapošljava veliki broj mladih ljudi. Zanimljivost je da u M+ Grupi u Hrvatskoj rade i brojni strani državljani, iz zemalja u kojima imamo i klijente – Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a.“.

Komentirajte prvi

New Report

Close