Pokrenuta je EURACTIV mreža za Hrvatsku: na portalu Euractiv.hr čitajte sve što vas zanima o Europi

Autor: Promo , 01. veljača 2023. u 15:31
Foto: Euractiv

Hrvatski Euractiv dio je nezavisne paneuropske medijske mreže Euractiv.com specijalizirane za EU tematiku, osnovane 1999. godine s ciljem poticanja diskusije između različitih sudionika, uključujući i predstavnike vlada, poslovne scene te civilnog društva.

Ekskluzivno partnerstvo EURACTIV mreže za Hrvatsku u izdanju kompanije Mondo INC Zagreb od danas je dobilo svoje ruho: pokrenut je portal EURACTIV.HR! Koja će pitanja biti u fokusu hrvatskih europarlamentaraca tijekom 2023. godine, koliko je Hrvatska još energetski vezana za Rusiju, što se zbiva na tržištu nekretnina nakon uvođenja eura, kakva su iskustva drugih europskih zemalja u borbi s porastom cijena hrane – samo su neke teme koje donosi hrvatsko izdanje EURACTIV-a.

Portal Euractiv.hr pokrenut je danas, 1. veljače, kao novi izdavački projekt kompanije Mondo INC Zagreb, u čijem je sastavu i Adria Media Zagreb, jedna od najvećih medijskih kuća u Hrvatskoj. Hrvatski Euractiv dio je nezavisne paneuropske medijske mreže Euractiv.com specijalizirane za EU tematiku, osnovane 1999. godine s ciljem poticanja diskusije između različitih sudionika, uključujući i predstavnike vlada, poslovne scene te civilnog društva.

„Hrvatska redakcija Euractiva pratit će zbivanja na hrvatskoj političkoj i gospodarskoj sceni te u nevladinom sektoru sa željom da bude središnja točka za razmjenu mišljenja o poziciji Hrvatske unutar Europske unije i dosezanju europskih standarda u svim aspektima društvenog razvoja“, poručila je glavna urednica portala Đurđica Klancir.

Intervjuom s hrvatskom ekonomisticom Marinom Tkalec otvorena je nova etapa hrvatskog portala u mreži europskog medijskog projekta Euractiv. „Hrvatska je zaista ostvarila snove većine zemalja članica EU, imamo euro, Schengen, nisku nezaposlenost, rast plaća, barem nominalnih, a i realnih sve do 2022., ali platila je i veliku cijenu zbog iseljavanja. Oko 300.000, mahom mladih i obrazovanih, iselilo je na bogatiji i uređeniji zapad. Nisu otišli samo zbog većih plaća i jeftinijeg špeceraja, nego i zbog uređenijih institucija, manje nepotizma i korupcije. A to je i znak da u dosizanju nekih europskih vrijednosti u Hrvatskoj ozbiljno kaskamo“, rekla je, između ostalog, Tkalec u opsežnom intervjuu za portal Euractiv.hr koji možete pročitati ovdje.

Hrvatsko izdanje Euractiva otkriva i koje će teme biti u fokusu hrvatskih europarlamentaraca tijekom 2023. godine, koliko je Hrvatska još energetski vezana za Rusiju, što se zbiva na tržištu nekretnina nakon uvođenja eura, a iz europske „mreže“ donosi iskustva drugih zemalja u borbi s porastom cijena hrane. Uz to, u nadolazećim danima čitajte i analizu „Kako će hrvatska poljoprivreda potrošiti pet milijardi eura do 2027. godine“, a redakcija najavljuje i intervju s Olgicom Spevec, poznatom hrvatskom stručnjakinjom za Europsku uniju i integracije – koja je nakon dugo izbivanja iz medija dala intervju novinaru Euractiva Adrianu Milovanu. „Hrvatska Europi može ponuditi puno više nego što sada nudi“, jedna je od poruka sugovornice Olgice Spevec.

New Report

Close