Plaća od 7.000 eura, luksuzni stan i automobil: Poljak ima veća mjesečna primanja nego cijela bivša Uprava Luke Rijeka zajedno?

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2019. u 08:49
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Uz plaću, Luka Rijeka Mierzewskom plaća luksuzni stan u Kostreni dvije tisuće eura mjesečno.

Od imenovanja Jedrzeja Mierzewskog za predsjednika Uprave Luke Rijeka d.d., jedini u postocima značajan rast u Luci zabilježen je u segmentima plaća Uprave i naknada članovima Nadzornog odbora – otprilike bi se na to mogao svesti rezultat nakon godinu i dva mjeseca upravljanja Lukom Rijeka Jedrzeja Mierzewskog, koji je na tu poziciju došao nakon što je poljski OTL ušao u vlasničku strukturu Luke Rijeka, te zajedno s hrvatskim mirovinskim fondovima ustoličio novu Upravu, piše Novi list.

U Upravi su, osim njega, trenutno Bartolomiej Pastwa i Tomislav Kalafatić. Početkom prošle godine u Upravu je, istodobno s Mierzewskim i Kalafatićem, bio imenovan i Vedran Tićac, koji je vrlo brzo, bez objašnjenja, smijenjen s te pozicije, a naslijedio ga je Pastwa.

Mierzewski trenutno, prema neslužbenim informacijama, ima mjesečnu neto plaću od sedam tisuća eura – veću nego cijela bivša Uprava, koju su činili predsjednik Vedran Devčić, glavni operativac Nenad Janjić i članica zadužena za financije Linda Sciucca, zajedno.

Uz plaću, Luka Rijeka Mierzewskom plaća luksuzni stan u Kostreni dvije tisuće eura mjesečno, a neslužbeno Novi list doznaje da mu se isplaćuje i naknada za korištenje osobnog automobila, u iznosu većem od tisuću eura mjesečno, iako je na raspolaganju imao jedan od službenih automobila Luke Rijeka, koji je – odbio koristiti.

Plaće druge dvojice članova Uprave, iako je, opet, riječ o neslužbenim podacima, jer službeni su poslovna tajna, kreću se između četiri i pet tisuća eura mjesečno, uz beneficije poput korištenja službenog vozila 24 sata dnevno, službenog mobitela i tako redom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A što LKRI ima promet samo 22 mil. Eura, a Trst ili Kopar 250 mil. E. , manje bitno za One koji su 70 god. “boravili” na poslu u mirnoj luci. Sad ljubomorno kukaju s medijskim drugovima, vjerujući u stara sranja. Cijenim jedino što iskreno vjeruju u ta samoupravljačka sranja.

New Report

Close