PBZ Grupa donirala oko 300.000 kuna Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac

Autor: Objava za medije , 27. listopad 2020. u 11:37

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, najnovijom je donacijom u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomogla Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac te još jednom dokazala kako je ustrajna u dugoročnom i kontinuiranom pomaganju djeci i mladima.

Donacijom u iznosu od 301.387,50 kuna Grupa je pridonijela adaptaciji kuće za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih sadržaja karlovačkog Doma, s ciljem poboljšanja uvjeta rada te kvalitete socijalne skrbi njegovih korisnika.

„Najnovija donacija koju smo realizirali u sklopu našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” namijenjena je Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac. Nadamo se da će adaptacija stambenog objekta za pružanje usluge smještaja korisnicima pridonijeti poboljšanju kvalitete njihova svakodnevnog života i socijalne skrbi te im omogućiti što ugodniji boravak. Više od pedeset donacija u sklopu našeg projekta „Činim dobro svaki dan“, kojima smo obuhvatili brojne domove za djecu i mlade, pedijatrijske odjele i dječje bolnice diljem naše zemlje, potvrđuju našu trajnu posvećenost pomaganju zajednici u kojoj djelujemo“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac pruža usluge socijalne skrbi djeci i mladima s problemima u ponašanju i teškoćama mentalnog zdravlja, nudeći smještaj, poludnevni i cjelodnevni boravak, organizirano stanovanje, savjetovanje i pomaganje primarnim i udomiteljskim obiteljima kao i pojedincu po izlasku iz skrbi, uslugu stacionarne i ambulantne timske procjene i drugo za stotinjak korisnika.

„Zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti donatora, PBZ Grupe uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Grada Karlovca, ovom donacijom stvorili smo temelje za proširenje dijapazona usluga koje kao ustanova možemo pružati. Sustav socijalne skrbi započeo je opsežan proces transformacije, odnosno deinstitucionalizacije skrbi kako bi što manje djece što kraće vremena provodila u institucionalnoj skrbi. U tom pravcu je i naše nastojanje da pružimo organizirano stanovanje dijelu naših korisnika uz sveobuhvatnu podršku. Donacija PBZ Grupe uvelike je doprinijela adaptaciji stambenog objekta, konkretno omogućila je postavljanje novoga krova na spomenuti objekt, koji smo koncesijski dobili na korištenje od Grada Karlovca, a koristit ćemo za organizirano stanovanje. U ime Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac zahvaljujem PBZ Grupi na njihovoj dugogodišnjoj podršci svima onima koji na bilo koji način svoje profesionalno i osobno vrijeme ulažu u skrb za druge“, istaknula je Martina Brajdić Manojlović, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac.

Donacija Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, dijela Intesa Sanpaolo Grupe, koji se već više od dvanaest godina provodi pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima prikupljenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima”

Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 21 milijun kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 51 donaciju bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close