OT Logistics sa 79,2 milijuna kuna do 32,5% Luke Rijeka

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2017. u 22:00
Imaju velike planove za Luku, Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Centar za restrukturiranje i prodaju prihvatio ponudu Poljaka za otkup 11,75 posto dionica za cijenu 
od 50 kuna po komadu, što je kunu više od tražene. Posao će se provesti 7. rujna kao blok transakcija na Zagrebačkoj burzi.

U ponedjeljak je i službeno potvrđeno da poljka kompanija OT Logistics postaje vlasnik državnih 11,75 posto dionica Luke Rijeka koje su na prodaju ponuđene 16. kolovoza.

Centar za restrukturiranje i prodaju u ponedjeljak je objavio odluku svog Upravnog vijeća od 1. rujna koje je prihvatilo jedini valjanu ponudu pristiglu na poziv za otkup, a, kako se i pretpostavljalo, riječ je o poljskoj logističkoj kompaniji. Poljaci su po dionici ponudili 50 kuna, jednu više no što je država tražila, pa će im novi paket u vlasništvo doći za 79,2 milijuna kuna.

 

20,81posto

dionica Luke Rijeka trenutno drži OT Logistics

Ovom će operacijom OT Logistics svoj udjel u riječkoj Luci povećati na 32,56 posto.

Trenutno Poljaci u svom portfelju drže 20,81 posto dionica Luke Rijeka i drugi su po veličini pojedinačni dioničar. u vlasničku strukturu. U kompaniju su, inače, ušli kroz dokapitalizaciju izdavanjem novih dionica provedenu prije dvije godine, za mandata Vlade Zorana Milanovića. Do tada je država u Luci Rijeka držala udjel od oko 83 posto. Već od prvoga dana od vodstva OT Logisticsa Poljaci stizale su jasne poruke kako su dugoročno zainteresirani za Luku Rijeka i žele ju ojačati u najveću luku na Jadranu.

Posao prodaje 11,75% državnih dionica finalizirat će se ovoga tjedna – 7. rujna u vidu blok transakcija na Zagrebačkoj burzi, a namira će se, prema odluci CERP-a, izvršiti po modelu ugovorna preknjižba uz plaćanje, objavio je jučer CERP čije je Upravno vijeće odluku o pokretanju prodaje 1.584.124 dionica donijelo krajem lipnja.     

Komentirajte prvi

New Report

Close