Orbico novi distributer Lavazze u Hrvatskoj

Autor: Božica Babić , 23. ožujak 2016. u 12:28
Foto: Reuters

Potpisom ovog ugovara, poručuju iz Lavazze, započinje nova era tržišnog nastupa njihova brenda u Hrvatskoj koju će obilježiti investicijska faza.

Talijanska Lavazza i hrvatska tvrtka Orbico potpisali su ugovor kojim Orbico postaje novi distributer Lavazze za područje Republike Hrvatske, izvijestili su danas iz talijanske kompanije.

Potpisom ovog ugovara, poručuju iz Lavazze, započinje nova era tržišnog nastupa njihova brenda u Hrvatskoj koju će obilježiti investicijska faza, s ciljem povećanja broja korisnika Lavazze u svim segmentima, dodatnog približavanja tržištu te uvođenja inovacija i novih proizvoda. Ugovor definira distribuciju u maloprodaji i HoReCa kanalu (hoteli, restorani, kafići).

Orbico je, ističu, prepoznat kao snažan partner s 25-godišnjim iskustvom u maloprodaji i kanalu HoReCa, te s cijelim nizom velikih i snažnih međunarodnih brendova u svom distribucijskom portfelju. Orbico će, najavljuju, ulaganjem u distribucijsku strukturu, te standardima poslovanja na najvišoj profesionalnoj razini, Lavazzi omogućiti ostvarenje ambicioznog pristupa hrvatskom tržištu.

Potpisani ugovor odnosi se isključivo na područja maloprodaje i HoReCa-e na području Republike Hrvatske dok distributeri kapsula za uredsku upotrebu u RH i dalje ostaju tvrtke Drinkomatic i Trivending.

S druge strane, pojašnjavaju iz Lavazze, tvrtka Moja kava koja je tijekom prijelaznog razdoblja obavljala distribuciju za maloprodaju i HoReCa-u i dalje ostaje pouzdani partner Lavazze na slovenskom tržištu.

”Iznimno smo sretni što smo u Hrvatskoj pronašli tako pouzdanog, profesionalnog i stabilnog partnera kao što je Orbico. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji s visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama u Hrvatskoj, su izvanredna. I to nije sve, Orbico dijeli istu strast za kavom i poslovanjem kao i mi“, ističe Mauro Mantovani, glavni direktor za prodaju Lavazze te dodaje kako će “s novim tržišnim i poslovnim pristupom dodatno investirati u razvoj brenda Lavazza na hrvatskom tržištu, te ojačati proizvodni portfelj i marketinšku prisutnost.“

“Potpisom ugovora između Lavazze, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kave i Orbica, vodećeg hrvatskog i europskog distributera stvaramo jedno od najvećih partnerstva.

U potpunosti sam uvjeren da će ovo partnerstvo značiti novu razvojnu stepenicu za obje tvrtke – Orbico dobiva još jedan svjetski brend u svoj distributivni portfelj, a Lavazza dobiva našu punu posvećenost njihovim ambicioznim planovima u Hrvatskoj“, zadovolan je s novim ugovorom i Branimir Roglić, vlasnik Orbica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close