Oglasio se srpski poduzetnik Šaranović koji je kupio više od 22 posto dionica Kraša

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2019. u 13:00
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

‘Vjerujemo da ćemo biti tretirani ravnopravno kao i svi drugi investitori.’

Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik tvrtke Kappa Star Limited koja je tijekom posljednjih mjesec dana kupila više od 22 posto dionica Kraša, poručio je da očekuje ravnopravan tretman.

– Samim tim što smo na hrvatsko tržište ušli sa značajnim ulaganjem i pokazujemo puno povjerenje u stabilno tržište kapitala i pravni okvir Republike Hrvatske vjerujemo da ćemo biti tretirani ravnopravno kao i svi drugi investitori – rekao je Šaranović za Blic nakon informacije da bi mu uprava Kraša mogla onemogućiti sudjelovanje u dokapitalizaciji tvrtke.

– Poznato nam je da odredba o odobrenom kapitalu nije korištena prilikom povećanja osnovnog kapitala Kraša u 2018. godini kad je osnovni kapital povećan odlukom Glavne skupštine. Tako ne vidimo zbog čega bi se ista primjenjivala u budućnosti – rekao je Šaranović, dodajući kako mu je nejasno zašto je upravi Kraša dana tako široka ovlast, "bez ikakvih smjernica o cijeni dionica, pa čak i s mogućnošću isključenja prava prvenstva samo nekim dioničarima".

Komentirajte prvi

New Report

Close