Odlazak BAT-a ugrožava poslovanje drugih, Plenković želi rješenje i ostanak

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2020. u 21:59
AR Packaging Croatia u Kanfanaru najvažnijeg partnera ima upravo u tamošnjoj tvornici duhana, Foto: PD

Ministar Marić vodi razgovore s predstavnicima BAT-a i Vlada će za BAT pronaći rješenje.

Zatvaranje tvornice duhanskih proizvoda u Kanfanaru u vlasništvu BAT-a moglo bi ugroziti poslovne aktivnosti mnogih drugih tvrtki u Hrvatskoj. Potvrdili su to iz kanfanarskog AR Packaging Croatia, bivše Istragrafike koja je danas najveći proizvođač kartonske komercijalne ambalaže u regiji i koja izvozi u više od 10 europskih zemalja.

Upravo je kanfanarska tvornica duhana najveći kupac AR Packaginga Croatia, što osigurava značajan udio prihoda tvrtke, a zatvaranje tvornice negativno bi se, tvrdi direktor Enis Kancelir, odrazilo, između ostalog, i na investicijski ciklus od pet milijuna eura s kojim su krenuli početkom rujna. “Nova investicija najmodernijeg stroja za tisak u Hrvatskoj i regiji trebala bi nam omogućiti veću efikasnost procesa i postizanje dodatnih kapaciteta. Trenutačno ulaganje je veće od dva milijuna eura i ono je samo jedno od niza predstojećih u sljedećem razdoblju.

Naš cilj rast u sljedećem razdoblju od 20 posto, no to pretpostavlja zadržavanje tvornice u Kanfanaru”, kaže Kancelir čija tvrtka u Kanfanaru zapošljava više od 130 ljudi. Problematika zatvaranja tvornice u Kanfanaru tematizirana je jučer i u Hrvatskom saboru kada je IDS-ov Marin Lerotić premijera Andreja Plenkovića upitao što će biti s tvornicom. “Mi ćemo, siguran sam, doći do kvalitetnoga okvira koji će zadržati i radnike omogućiti da ova kompanija i dalje bude prisutna na našem tržištu i to s proizvodnjom, a ne samo s proizvodima, kao i da ostane izvozno orijentirana, kao što danas već jest. Ministar Marić vodi razgovore s predstavnicima BAT-a i Vlada će za BAT pronaći rješenje”, rekao je Plenković.

Komentirajte prvi

New Report

Close