Nagrade, povećanje dodataka na plaću, naknada za topli obrok i božićnica samo su neke od pogodnosti zaposlenika Grupe Pivac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2024. u 10:51
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije Igor Miljak je rekao kako im je želja bila da potpisivanjem ugovora na dvije godine zaposlenicima stvore sigurniji okvir u nadolazećim vremenima.

Mesna industrija Vajda i PPK karlovačka mesna industrija, članice Grupe Pivac, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore, izvijestili su u srijedu iz tih tvrtki.

Novim kolektivnim ugovorima zaposlenima su zajamčene brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih, a neka od prava iz prethodnog ugovora dodatno su uvećana.

Nagrade za ostvarene radne rezultate, povećanje dodataka na plaću, naknada za topli obrok, božićnica, jubilarne nagrade, slobodan dan za polazak djeteta u školu te darovi u naravi za Božić i Uskrs samo su neke od pogodnosti zaposlenika Grupe Pivac.

Prava iz kolektivnih ugovora primjenjuju se na sve zaposlene, bez obzira jesu li članovi sindikata. 

Predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda Vilim Simon je kazao kako je sretan što su potpisivanjem novog ugovora zaposlenicima omogućili još bolje radne uvjete.

“U vremenu nepredvidivih gospodarskih kretanja, potpisivanje ugovora na dvogodišnje razdoblje jasna je poruka da su nam ljudi i njihova sigurnost na prvom mjestu”, istaknuo je napominjući kako će i dalje nastaviti raditi na povećanju materijalnih i ostalih prava radnika.

Predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije Igor Miljak je rekao kako im je želja bila da potpisivanjem ugovora na dvije godine zaposlenicima stvore sigurniji okvir u nadolazećim vremenima.

Potpisanim Kolektivnim ugovorima zadovoljni su i povjerenici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) – Sindikalnih podružnica Vajda i PPK Bruno Glavak i Nedeljko Bukovšek, kao i povjerenik Sindikata hrvatskog vozača (SHV) za PPK Safet Silahić.

Dogovorene pogodnosti za radnike, istaknuli su u sindikatima, veće su i u odnosu na prava propisana Zakonom o radu i u odnosu na dosad važeći kolektivni ugovor.

Kazali su i kako je potpisivanjem novog ugovora Grupa Pivac jasno pokazala svoju usmjerenost na stvaranje kvalitetnog i poticajnog radnog okruženja za svoje radnike.

Komentirajte prvi

New Report

Close