Lognet otkupio machine learning software, ulazi u Konzum i Mercator

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2022. u 08:11
Foto: Milan Ora, predsjednik uprave Logneta

Lognet d.o.o., najveći logistički integrator u regiji uspješno je završio akviziciju softvera Yard management od kompanije KnowIT, koja se bavi razvojem poslovnih aplikacija.

Lognet preuzima softver temeljen na machine learningu, sa svom tehnologijom i cloud infrastrukturom, te brigu o dosadašnjim korisnicima.

Glavni proizvodi Logneta su zatvorene logističke mreže i yard management, i u regiji ima više od 400 korisnika. Akvizicija ovog softvera Lognetu donosi nove funkcionalnosti predikcije trajanja utovara i istovara temeljem machine learninga i dodatni iskorak u skladišne operacije maloprodajnih lanaca Konzum i Mercator.

Prilikom akvizicije Milan Ora, osnivač i direktor Logneta je izjavio: „Korisnici Logneta u cijeloj regiji moći će na jedinstvenoj Lognet platformi rezervirati svoje utovare i istovare. To će dovesti do velikih ušteda i za naručitelje prijevoza i za prijevoznike, te boljeg planiranja svih resursa cijelog lanca opskrbe regije. Ovom akvizicijom Lognet će napraviti veliki iskorak u internacionalizaciji poslovanja, i dodatno osnažiti svoje prisustvo u maloprodajnim lancima.

Naši zaposlenici u Hrvatskoj i regiji razvijati će nova znanja i vještine, sada sudjelujući u razvoju vodećih kompanija svoje industrije.

Posebno se zahvaljujem kompaniji KnowIT, kao i stručnjacima iz Konzuma i Mercatora na svemu što su napravili u razvoju ovog softvera, čije funkcionalnosti će dodatno unaprijediti postojeće Lognet Yard management rješenje“.

Lognetov softver koriste kompanije svih veličina za koordiniranje i optimiziranje transportno-logističkih poslova. Do 2026. godine cestovni prijevoz u Europi će vrijediti 431 milijardu eura prema izvješću Transport Intelligence 2022. Pri tome je tržište regije među onima koja se najbrže oporavljaju nakon pandemije. Prema COVID Recovery Trackeru za 2026 (CRT26) ukupno tržište cestovnog prijevoza bit će 23.1% veće u 2026.-oj nego što je bilo u 2019.

Komentirajte prvi

New Report

Close