Laguna Novigrad preuzima Dalmacija hotele – HTP Korčulu i HTP Orebić

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2020. u 15:16
FOTO: Pixabay

Hotelska kompanija Laguna Novigrad zaključila je ugovor o preuzimanju tvrtke Dalmacija hoteli, u čijem su većinskom vlasništvu i hotelske tvrtke HTP Korčula i HTP Orebić, a vrijednost transakcije je 140 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Lagune Novigrad.

Napominjući kako je tvrtku Dalmacija hoteli osnovao Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS, koji je 2014. u sklopu predstečajne nagodbe postao većinski vlasnik, čime je i izbjegnut stečaj HTP Korčula i HTP Orebić, iz Lagune Novigrad ističu da će te tvrtke nakon preuzimanja poslovati pod Lagunim brendom Aminess hoteli i kampovi.

Za vrijednost transakcije od 140 milijuna kuna iz Lagune Novigrad kažu da će ju osigurati dokapitalizacijom posrednog većinskog vlasnika, društva Auctor Holding a.s. iz Praga, koje je u vlasništvu Olega Uskokovića, te društva J&T Private Equity Group Croatia Investments iz Praga.

Pravo sudjelovanja u dokapitalizaciji Lagune Novigrad biti će omogućeno i ostalim dioničarima razmjerno njihovom sudjelovanju u temeljnom kapitalu društva.

Tvrtke u vlasništvu Dalmacija hotela imaju sedam hotela, apartmansko naselje i kamp s mobilnim kućicama, ukupnog kapaciteta tisuću smještajnih jedinica, dok pod brendom Lagune Novigrad Aminess već posluje šest hotela, tri kampa s mobilnim kućicama i kompleks vila u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kapaciteta 3.850 smještajnih jedinica.

“S obzirom na kapacitete i razvojne potencijale, poslovni cilj Lagune Novigrad je uvrstiti se među pet vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj”, ističu iz te kompanije, podsjećajući da su nedavno proširili poslovanje i na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice, čiji su krajnji većinski vlasnici također Oleg Uskoković i J&T Private Equity Group Croatia Investments.

“Ovom akvizicijom HTP Korčula i HTP Orebić dobivaju kvalitetnog i provjerenog partnera koji će osigurati nastavak uspješnog poslovanja i dodanu vrijednost za razvoj destinacija. Samo preuzimanje dolazi u teškom vremenu kojem nismo svjedočili od Domovinskog rata, ali pokazuje i povjerenje investitora u dugoročnu perspektivu i održivost hrvatskog turizma. Fokusirani smo na što brže postizanje sinergijskih efekata objedinjenih društava i pripremu iduće izazovne sezone”, poručila je predsjednica Uprave Lagune Novigrad Zrinka Bokulić.

Dodala je i da im je cilj povezati i zajednički razvijati sve destinacije kako bi ostvarili što bolji turistički i gospodarski efekt, te očuvali radna mjesta u regiji u kojoj je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana, pri čemu, kako je kazala, vjeruju i u kvalitetu i potencijale Korčule i Pelješca.

Zaključno iz te kompanije najavljuju i da će s obzirom na stjecanje većinskog udjela u društvima HTP Korčula i HTP Orebić, Laguna Novigrad u propisanom roku objaviti obveznu ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close