KPMG-ovo izvješće o Ini za mjesec dana

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2022. u 22:00
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Uprava Ine u potpunosti je posvećena preispitivanju sustava kontrole tvrtke i ostalih poslovnih procesa s posebnim osvrtom na aktivnosti trgovanja plinom.

Nakon interne istrage pokrenute u Ini zbog slučaja Škugor, a čije je rezultate krajem rujna na uvid dobio Nadzorni odbor i proslijeđeni su USKOK-u, te su uslijedila i nova uhićenja, ugovorene poslove prodaje plina u proteklih gotovo tri godine još će pročešljati i vanjski revizor, a njegov nalaz na stolu u Ini očekuju za mjesec dana.

Angažman izvanrednog revizora najavljen je bio odmah po izbijanju afere, no kako je vidljivo iz Ine objave, najprije je bilo potrebno provesti natječaj, na kojemu je, kako se doznaje, bilo više zainteresiranih. Najboljom je ocijenjena ponuda jedna od vodećih svjetskih revizorskih kuća KPMG, koja će, osim proučavanja portfelja trgovanja plinom, prema najavi iz Ine, dati i savjete kako poboljšati poslovanje i aktivnosti trgovanja plinom, te će preporučiti moguća poboljšanja ili preventivne radnje koje bi trebali razmotriti.

“Uprava Ine u potpunosti je posvećena preispitivanju sustava kontrole tvrtke i ostalih poslovnih procesa s posebnim osvrtom na aktivnosti trgovanja plinom. Očekujemo da će nam vanjska revizija pružiti nezavisni pogled na naše procese trgovanja plinom i preporučiti mogućnosti daljeg razvoja naših sustava kako bi kompanija postigla još snažnije i bolje rezultate,” istaknuo je novi predsjednik uprave hrvatske naftne kompanije Peter Ratatics u Ininoj objavi o odabiru vanjskog revizora, čije će izvješće nakon obavljenog posla biti će predstavljeno i NO-u Ine.

Tko se još uz KPMG javio na natječaju za taj posao i koliko će stajati angažman izvanrednog revizora, u Ini ne otkrivaju. Inače, za uslugu redovne revizije financijskog izvješća za prošlu godinu Ina je bila angažirala PwC.

Komentirajte prvi

New Report

Close