Korona godina jednim odvjetnicima rekordna, drugima za zaborav

Autor: Marija Brnić , 15. veljača 2022. u 22:00
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ukupno su poduzetnici u ovoj branši ostvarili 1,9 milijardi kuna prihoda, 5% manje nego godinu ranije, a zapošljavali su 4,7 tisuća radnika s prosječnom neto plaćom od 6345 kuna.

Broj poduzetnika u odvjetničkim i pravnim poslovima povećao se za petinu, na 1240, u petogodišnjem razdoblju koje je analizirala Fina iz posljednjih financijskih izvješća za 2020., a među najvećima vodeće pozicije u pravilu drže iste kuće.

Hanžeković & Partneri, te Grgić & Partneri lideri su po prihodima, s tim da je za Hanžeković to bila jedna od lošijih godina, s prihodom od 42,7 milijuna kuna, za 18 milijuna manje nego 2016., dok je za Grgić prva koronagodina bila ujedno i najbolja, a ostvarili su 38,5 milijuna.

Na treću poziciju, pak, izbila je podružnica austrijske odvjetničke kuće Wolf Theiss Rechtsanwälte, koja je gotovo dosegla 30 milijuna prihoda, što je za njih rekord. Bolje godine pamti i odvjetničko društvo Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka, koje je uprihodilo 19 milijuna, kao i Porobija&Porobija koja je uprihodila 18,6 milijuna, a godinu ranije gotovo 25 milijuna kuna prihoda.

No, ta je tvrtka lider među odvjetnicima po ostvarenoj dobiti, a u 2020. iznosila je gotovo 10 milijuna kuna. Po tom kriteriju Grgić & Partneri su drugi s plusom od 9,6 milijuna, a Hanžeković & Partneri na trećem mjestu s 8,7 milijuna dobiti, i to tek neznatno više od Wolf Theissa. Ukupno su poduzetnici u ovoj branši ostvarili 1,9 milijardi kuna prihoda, 5% manje nego godinu ranije, a zapošljavali su 4,7 tisuća radnika s prosječnom neto plaćom od 6345 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close