Konsolidator uplatio 150 milijuna kuna na prolazni račun Dalekovoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2014. u 09:46
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Dalekovod je krajem veljače, nakon što je rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda o sklapanju predstečajne nagodbe postalo pravomoćno, uputio poziv Konsolidatoru da pristupi povećanju kapitalu.

Tvrtka Konsolidator d.o.o. uplatila je 150 milijuna kuna na prolazni račun Dalekovoda, a nakon što je završena konverzija tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital stečene su pretpostavke za dokapitalizaciju Dalekovoda sukladno predstečajnoj nagodbi, izvijestili su danas iz Dalekovoda.

Dalekovod je krajem veljače, nakon što je rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda o sklapanju predstečajne nagodbe postalo pravomoćno, uputio poziv Konsolidatoru da pristupi povećanju kapitalu, a ostalim vjerovnicima koji su na to stekli pravo nagodbom na sklapanje ugovora o ulaganju prava u temeljni kapital.

Rok za to istekao je u petak, 14. ožujka, a iz Dalekovoda danas potvrđuju da je Konsolidator uplatio novac za dokapitalizaciju, kao i da su ostali vjerovnici proveli ulaganje svojih prava u temeljni kapital Dalekovoda, odnosno da je provedena konverzija njihovih tražbina u temeljni kapital.

Time su stečene pretpostavke za povećanje temeljnog kapitala Dalekovoda u skladu s odredbama predstečajne nagodbe, koje će se provesti izdavanjem 15.000.000 novih redovnih dionica Dalekovoda.

Krajem ovog tjedna pak održat će se sjednica Nadzornog odbora Dalekovoda za koju je najavljena odluka o utvrđenju upisanih dionica i uplaćenog temeljnog kapitala te uloženih prava (pretvaranjem tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital), a sve u skladu s odlukom glavne skupštine Dalekovoda iz srpnja prošle godine.

Na dnevnom redu je i odluka o usklađenju odredbi Statuta Dalekovoda koje se odnose na promjene nastale izdavanjem novih dionica i povećanjem temeljnog kapitala.

Komentirajte prvi

New Report

Close