Kadrovska pojačanja u JGL-u

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2021. u 12:45
Foto: Press

Protekle tri godine smo se financijski restrukturirali i osigurali čvrstu poziciju na tržištu, prebrodili brojne izazove, ulagali u zaposlenike i tehnologiju, a sada je vrijeme za novu poslovnu fazu, u koju ulazimo još jači, istaknuo je Mislav Vučić .

Nakon što je Upravni odbor JGL-a produljio mandat glavnom izvršnom direktoru Mislavu Vučiću na idućih pet godina, iz ove domaće farmaceutske tvrtke s globalnim dosegom stižu informacije o novim kadrovskim pojačanjima. Postojećem upravljačkom timu JGL-a pridružilo se četvero iskusnih stručnjaka: Anton Barbir, kao direktor korporativnih financija (CFO), Darko Pejnović, koji će biti direktor tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, dr.sc. Zdravka Knežević kao direktorica znanstveno-stručnih operacija te Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost.

„JGL ulazi u novu poslovnu fazu. Zadnje tri godine smo se bavili financijskim restrukturiranjem i osiguravanjem naše čvrste pozicije na tržištu. U tom smo razdoblju smanjili zaduženost ispod 2.0x EBITDA, izdržali udar pandemije koronavirusa bez problema s likvidnošću, refinancirali obveznice po kamatnoj stopi od 1,75 posto, ulagali u zaposlenike i tehnologiju te povećali prihode za 200 milijuna kuna, unatoč padu vrijednosti rublje čak 30-ak posto. Zato možemo reći da je ta faza za nas uspješno završila i da idemo u novu poslovnu fazu još jači“, ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a. Dodaje kako ojačavanje intelektualnog kapitala dolazi u trenutku, u kojem kompanija ulazi u novi investicijski ciklus Integra 2020, što će doprinijeti iskorištavanju novih poslovnih i financijskih prilika, povećavanju produktivnosti te još uspješnijem konkuriranju najboljim farmaceutskim kompanijama u svijetu.

U dinamičnom JGL timu Anton Barbir bit će direktor korporativnih financija, a dosad je stekao preko 20 godina međunarodnog iskustva, najviše u proizvodnim kompanijama, uključujući farmaceutsku industriju, kao i u reviziji. Novu ulogu u JGL-u Barbir preuzima kao dosadašnji direktor centralnih financija za Hrvatsku u Atlantic Grupi, u kojoj je pokrivao sve pravne subjekte u Hrvatskoj.

Darko Pejnović je novi direktor tržišta Hrvatske i JIE u JGL-u, na tu poziciju dolazi s pozicije direktora OTC-a u Plivi, a ujedno je i predsjednik Hrvatske udruge proizvođača bezreceptnih proizvoda (CASI).

Dr.sc. Zdravka Knežević dolazi na mjesto direktorice znanstveno-stručnih operacija, s 25 godina iskustva u istraživanju i razvoju te registracijama. Prije dolaska u JGL, Knežević je bila direktorica istraživanja i razvoja tvrtke Abdi Ibrahim u Turskoj, direktorica Istraživanja i razvoja generika i OTC proizvoda u Plivi/Tevi i članica Uprave Plive.

Marijo Volarević je tijekom više od 20 godina međunarodnog iskustva obnašao mnoge odgovorne poslove, vezano za napredne IT sustave, digitalizaciju poslovanja, kvalitetu i upravljanje lancem opskrbe u Plivi, HT-u, Croatia osiguranju. Volarević će u JGL-u biti direktor za digitalnu izvrsnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close