Jakupčić odlazi iz Hrvatskih šuma, novi predsjednik Uprave jedan je od najdugovječnijih gradonačelnika

Autor: Marija Brnić , 25. studeni 2022. u 11:45
S lijeva na desno: Ante Sabljić, Nediljko Dujić i Igor Fazekaš

Nediljko Dujić četvrt stoljeća vodio je Grad Skradin, a u HŠ bio savjetnik za EU projekte.

Krunoslav Jakupčić više nije predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Iako se prije dvije i pol godine našao u aferi Krš-Pađene, u kojoj je prvoosumnjičena Josipa Rimac, a njega njega USKOK sumnjiči da je zloupotrijebio položaj i pogodovao investitorima, unatoč pritisku javnosti on nije odstupio s te pozicije, no nakon isteka mandata nije se kandidirao. Odlazi u mirovinu, nakon što je cijeli profesionalni vijek odradio u Hrvatskim šumama.

Naslijedit će ga Nediljko Dujić, koji je zadnjih pet godina, od prosinca 2017., u Hrvatskim šumama bio savjetnik Uprave za EU projekte, razminiranje i zaštitu od požara. Bio je zastupnik HDZ-a u mandatu od 2016. do 2020., predsjednik je šibensko-kninskog HDZ-a, a bio je i jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u Hrvatskoj – više od 24 godine bio je na čelu Grada Skradina, sve do polovice 2017.

Osim Dujića, javnim natječajem Vlada RH je na sjednici održanoj početkom tjedna odabrala za članove Uprave Hrvatskih šuma dosadašnja dva člana, Igora Fazekaša i Antu Sabljića.

Komentirajte prvi

New Report

Close