HT s 1. siječnjem 2024. službeno pripojio domaću telekomunikacijsku tvrtku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. siječanj 2024. u 15:24
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Novo društvo HTS vodi član uprave, direktor Ognjen Vukoslavović, dosadašnji direktor Sektora za tehničke usluge korisnicima HT-a.

Hrvatskom telekomu (HT) s 1. siječnjem 2024. službeno je pripojena tvrtka Iskon, koja time prestaje postojati, a njezine usluge nastavljaju pružati unutar zasebnog brenda HT-a, a dijelom HT Grupe postala je i jedinica Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS) za izgradnju i održavanje HT mreže, izvijestili su iz HT-a.

Tvrtka Iskon Internet d.d., koja je i do sada poslovala u sklopu HT-a, službeno je pripojena tom najvećem telekomu u Hrvatskoj upisom u sudski registar s 1. siječnjem 2024. To pripajanje rezultat je ugovora o pripajanju HT d.d. i Iskon Interneta d.d. sklopljenog 8. studenog 2023. i odluke skupštine Iskona o odobrenju pripajanja.

Upisom pripajanja u sudski registar, HT je postao i sveopći pravni sljednik Iskona, navode iz HT-a.

Iz HT-a objavili i da su dovršili preuzimanje tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje mreže HT-a Ericsson Nikola Tesla Servisa (ENTS), koja je 1. siječnja 2024. postala dijelom HT Grupe.

Time je HT zapravo u svoj sastav vratio tu tehnološku jedinicu, koja je od rujna 2014. bila izdvojena u Ericsson Nikolu Teslu (ENT) tj. ENTS, koja je sada prenesena zajedno sa zaposlenicima na novooosnovano društvo-kćer HT-a HT Servise d.o.o. (HTS).

Oko zaposlenika ENTS-a iz HT-a ističu da u HTS-u nastavljaju obavljati poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanja elektroničke komunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, terenskog održavanja aktivne pristupne mreže i pasivne mreže HT-a te zadržavaju sva prava iz radnog odnosa stečena do dana prenošenja ugovora o radu.

Novo društvo HTS vodi član uprave, direktor Ognjen Vukoslavović, dosadašnji direktor Sektora za tehničke usluge korisnicima HT-a. Iz HT-a dodaju i da objedinjavanje svih strateških segmenata poslovanja dodatno osnažuje njihovu poziciju i omogućuje poboljšanje internih sposobnosti, učinkovitije i agilnije poslovanje, a korisnicima još bržu i kvalitetniju uslugu.

Komentirajte prvi

New Report

Close