Hrvatska pošta od srijede uvodi veliku novost

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. prosinac 2022. u 11:27
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Digitalno izdanje s motivom Teslinog pokusa s jajetom u okretnom magnetskom polju imat će najamanji broj dostupnih primjeraka (2 000), dok će najviše primjeraka imati digitalno izdanje s motivom Tesline turbine.

Hrvatska pošta (HP) u srijedu će pustiti u optjecaj četvrtu po redu kriptomarku izdanu u obliku poštanskog bloka s motivom Nikole Tesle i njegovog tornja za Svjetski bežični sustav, priopćeno je u ponedjeljak iz HP-a.

Autori nove kriptomarke zagrebački su dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, a marka nominalne vrijednosti 50,00 kuna tiskana je u 30.000 primjeraka.

Promocija četvrtog izdanja kriptomarke bit će popraćena izložbom Teslinih osobnih stvari u poštanskom uredu.

Tako će se Tesline naočale, torba, šešir, štap i rukavice moći će se pogledati od kraja prosinca 2022. godine do početka veljače 2023. u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici, stoji u priopćenju.

Osobni predmeti Nikole Tesle koji će biti izloženi u zagrebačkom poštanskom uredu u vlasništvu su HP-a i čine stalan izložbeni postav u poštanskom uredu u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle, dodaje HP.

HP je novo izdanje kriptomarke realizirala u suradnji s tvrtkama BitX i MarrowLabs, kao i s Tehničkim muzejom “Nikola Tesla”.

“Kupnjom kriptomarke dobivate fizičku poštansku marku koju možete iskoristiti za slanje pošiljaka te digitalnu marku u obliku nezamjenjivog tokena (NFT-a)”, dodaje.

Digitalno izdanje kriptomarke bit će dostupno u pet različitih kategorija, te će svaka imati motiv jednog od Teslinih izuma.

Digitalno izdanje s motivom Teslinog pokusa s jajetom u okretnom magnetskom polju imat će najamanji broj dostupnih primjeraka (2 000), dok će najviše primjeraka imati digitalno izdanje s motivom Tesline turbine.

Ostala digitalna izdanja imati će motive Tesline zavojnice, sustava bežičnog prijenosa signala i broda na daljinsko upravljanje.

Nova kriptomarka moći će se kupiti u poštanskim uredima, na mrežnim stranicama epostshop.hr te u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v4, gdje će se moći platiti kriptovalutama.

Komentirajte prvi

New Report

Close