Hotel u Postirama prešao u vlasništvo Jadrana

Autor: Marija Crnjak , 03. listopad 2022. u 13:45
Foto: Jadran

Ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio je 19,2 milijuna eura

Crikvenički Jadran u petak je potpisao ugovor o kupnji Grand Hotela View u Postirama na Braču, kupnjom 100-postotnog udjela u tvrtki Adria coast turizam Pavla Vujnovca, kojem istovremeno Jadran prodaje Club Adriatic za 22 milijuna eura. U petak je potpisan i sporazumni otkaz ugovora o daljnjem najmu Garden Palace Resorta u Umagu.

Naime, godinu dana poslije preuzimanja Jadrana u svibnju 2018. godine od strane dvaju obveznih mirovinskih fondova, PBZ Croatia osiguranje obveznog mirovinskog fonda i Erste plavog obveznog mirovinskog fonda, crikvenička tvrtka je u predstečajnoj nagodbi kupila Club Adriatic, koji je u to vrijeme bio u velikim financijskim i poslovnim teškoćama. Jadran je podmirio i desetogodišnje dugovanje zaostalih plaća zaposlenicima teško više od 23,8 milijuna kuna.

Ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio je 19,2 milijuna eura. Kako stoji u objavi od petka, sada se prodaje za 22 milijuna eura, a pridoda li se tome i iznos od 5,2 milijuna eura koliko je tvrtka uprihodila prodajom dijela nekorištenog i zemljišta u Baškom Polju godinu dana ranije, Jadran je na prodaji Cluba Adriatic ostvario zaradu od 8 milijuna eura. Novac od prodaje Cluba Adriatic odlučili su usmjeriti u kupnju Grand hotela View.

Komentirajte prvi

New Report

Close