Google uvodi veliku promjenu koju će mnogi pozdraviti

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2023. u 09:07
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovo nije potpuna eliminacija lozinki.

Google je najavio značajnu promjenu. Ako imate više različitih lozinki za različite platforme i teško ih je zapamtiti, to više neće biti problem. Google, zajedno sa svojim aplikacijama kao što je YouTube, planira potpuno eliminirati upotrebu lozinki, kako je objavljeno na službenom Googleovom blogu, piše Index.

“Ranije ove godine smo predstavili podršku za pristupne ključeve, jednostavniji i sigurniji način za online prijavu na vaše račune. Dobili smo izuzetno pozitivne povratne informacije od naših korisnika, pa ih danas činimo još dostupnijim”, istaknuto je u objavi.

Slijedeći primjer drugih aplikacija, korisnici će moći pristupiti svojim računima koristeći otisak prsta ili prepoznavanje lica. Ove metode ne samo da olakšavaju prijavu već su i sigurnije, jer su, prema Googleu, sada potpuno zaštićene od krađe identiteta.

Međutim, ovo nije potpuna eliminacija lozinki, jer će ljudi i dalje imati mogućnost da ih koriste, barem za sada. “Svjesni smo da novim tehnologijama treba vremena da se prihvate, pa će lozinke još neko vrijeme biti prisutne”, dodatno je pojašnjeno na blogu.

Komentirajte prvi

New Report

Close