Globalni div preuzeo hrvatsku uspješnu online agenciju za širenje po Europi

Autor: Marija Crnjak , 10. svibanj 2022. u 08:50
FOTO: Unsplash/Ilustracija

Osnivači Direcd Bookera, Nino Dubretić i Nikola Grubelić, kao i IT stručnjak Ivan Bogoje ostaju u upravi tvrtke, a ovom su akvizicijom dobili snažnog globalnog partnera.

S ciljem daljnjeg širenja u Europi, globalna online platforma za turistički smještaj OYO Rooms preuzela je hrvatsku tvrtku Direct Booker, online agenciju osnovanu u Dubrovniku, specijaliziranu za upravljanje jedinicama za turistički smještaj i razvoj tehnologije.
Osnivači Direct Bookera, Nino Dubretić i Nikola Grubelić, kao i IT stručnjak Ivan Bogoje ostaju u upravi tvrtke, a ovom su akvizicijom dobili snažnog globalnog partnera koji će omogućiti daljnji rast i širenje u Europi.

Vijest o preuzimanju objavila je kuća  Grubišić & Partneri, koja je bila ekskluzivni financijski savjetnik upravi i dioničarima Direct Bookera u ovom procesu.

Kako se navodi u objavi, Direct Booker je vrhunska agencija za iznajmljivanje za odmor sa sjedištem u Dubrovniku, specijalizirana za upravljanje iznajmljivanjem za odmor i IT rješenja. Uz upravljanje s 3250 smještajnih jedinica diljem Hrvatske, tvrtka nudi i Booker Tools, interno razvijeni softverski sustav za upravljanje nekretninama i kanalima. Spajanje s OYO otvara im nove mogućnosti za Direct Booker za daljnji rast i proširenje svojih IT rješenja diljem svijeta.

Sa sjedištem u Guargaonu u Indiji, OYO je jedna od najvećih svjetskih platformi za online putovanja i ugostiteljstvo s prisutnošću u više od 80 zemalja širom svijeta. Direct Booker je dodan svojoj europskoj podružnici OYO Vacation Homes, koja upravlja s više od 140.000 kuća za odmor u 70 zemalja. OYO je 2012. godine osnovao Ritesh Agarwal, i na početku su im fokus bili manji hoteli.

Za manje od deset godina start-up se brzo proširio globalno, s tisućama hotela i kuća za odmor te milijunima soba u svom portfelju. Tako brzo širenje postignuto je korištenjem franšiznog modela vođenog tehnologijom. S više od 5.000 zaposlenika, OYO Rooms je 2021. ostvario prihod od 550 milijuna dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close